М’який та повітряний гарбузовий шоколадний кекс – чудовий смаколик, який можна швидко приготувати з доступних продуктів.

В сезон гарбузів стане чудовим відкриттям та доповненням до улюблених солодощів. Додавання какао та шоколаду дозволяю смакам контрастувати і отримати надзвичайний смак та вигляд.

Мармурний кекс. Фото: скрін відео

Для приготування кексів знадобиться:

Інгредієнти. Фото: скрін

Для початку гарбуз варто почистити від шкірки та нарізати великими шматочками. Потім їх потрібно помістити у сотейник та залити холодною водою, щоб вода ледве покривала гарбуз. Варити його потрібно до готовності, це займе до 15 хвилин. Після приготування гарбузу, з сотейника воду злити та подрібнити гарбуз до стану пюре і дати повністю охолонути.

Форму для запікання потрібно змазати олією і вистелити спеціальний пергамент. Яйця, цукор, олію, гарбузове пюре та ванільний цукор поєднати та добре перемішати до повної однорідності. В однорідну масу потрібно додати борошно з сіллю та розпушувачем. Масу з борошном також варто добре перемішати, щоб не було грудочок.

Тісто для кексу. Фото: скрін відео

Шоколад тим часом розтопити на водяній бані, або у мікрохвильовці. Половину гарбузового тіста варто відділити окремо та влити туди шоколад з какао. Тісто викласти в форму по черзі: спочатку біле, потім чорне.

Послідовність тіста. Фото: скрін

Дерев’яною шпажкою перемішайте кольори. Духовку потрібно розігріти до 180 градусів та випікати 40 хвилин. Смакує з чаєм, або навіть як самостійна страва, він буде просто танути у роті.

Нагадаємо, портал Знай інформував, незвичайне поєднання яблук та сиру: рецепт смачного пирога до чаю, який здивує гостей

Раніше на порталі Знай повідомлялося, анітрохи не гірше за м'ясо: як приготувати соковиті шніцелі з баклажанів в горіховій паніровці - рецепт

Також, наш портал інформував, Ольга Сумська поділилась рецептом фірмового пісочного пирога зі сливами: "Можна проковтнути язика…"