Цибулю широко використовують у кулінарії, але не всім подобається її специфічний смак та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.

Саме окріп допоможе позбутися гіркоти в цибулі. Для цього потрібно просто ошпарити овоч у воді високої температури, а потім готувати. Докладна інструкція:

  1. поміщаємо нарізану цибулю в миску;
  2. заливаємо наш овоч окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою;
  3. після цього його необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.

Цибуля. Фото: скрін youtube

Є ще секретний спосіб з використанням окропу та оцту. Він працює ще ефективніше. Крім того, після оцту овоч залишиться хрустким і одразу злегка промаринується, а гіркота піде.

Так, кулінарам необхідно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Заливаємо цей розчин у миску, де вже є нарізана цибуля. У такому стані його потрібно потримати приблизно 30 хвилин, щоб отримати легкий оцтовий смак. Однак далеко не всі люблять кислоту, це потрібно враховувати під час приготування.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Цибуля ріпчаста. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що терміново покладете пляшки з водою в морозилку і отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює

Як повідомляв Знай.ua, чим можна ефективно очистити кухонну дошку: два способи з інгредієнтами, які знайдуться у кожного

Також портал Знай.ua писав, сезон застуди стартував: лікарі підказали, як захистити організм за допомогою домашніх засобів.