Цибулю широко використовують у кулінарії, але не всім подобається її специфічний смак та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.
Саме окріп допоможе позбутися гіркоти в цибулі. Для цього потрібно просто ошпарити овоч у воді високої температури, а потім готувати. Докладна інструкція:
- поміщаємо нарізану цибулю в миску;
- заливаємо наш овоч окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою;
- після цього його необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.
Є ще секретний спосіб з використанням окропу та оцту. Він працює ще ефективніше. Крім того, після оцту овоч залишиться хрустким і одразу злегка промаринується, а гіркота піде.
Так, кулінарам необхідно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Заливаємо цей розчин у миску, де вже є нарізана цибуля. У такому стані його потрібно потримати приблизно 30 хвилин, щоб отримати легкий оцтовий смак. Однак далеко не всі люблять кислоту, це потрібно враховувати під час приготування.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Раніше ми писали про те, що терміново покладете пляшки з водою в морозилку і отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює
Як повідомляв Знай.ua, чим можна ефективно очистити кухонну дошку: два способи з інгредієнтами, які знайдуться у кожного
Також портал Знай.ua писав, сезон застуди стартував: лікарі підказали, як захистити організм за допомогою домашніх засобів.