Цибулю широко використовують у кулінарії, але не всім подобається її специфічний смак та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.
Саме окріп допоможе позбутися гіркоти в цибулі. Для цього потрібно просто ошпарити овоч у воді високої температури, а потім готувати. Докладна інструкція:
- поміщаємо нарізану цибулю в миску;
- заливаємо наш овоч окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою;
- після цього його необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.
Є ще секретний спосіб з використанням окропу та оцту. Він працює ще ефективніше. Крім того, після оцту овоч залишиться хрустким і одразу злегка промаринується, а гіркота піде.
Так, кулінарам необхідно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Заливаємо цей розчин у миску, де вже є нарізана цибуля. У такому стані його потрібно потримати приблизно 30 хвилин, щоб отримати легкий оцтовий смак. Однак далеко не всі люблять кислоту, це потрібно враховувати під час приготування.
Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути
Від мобілізації в Україні захистили нові категорії: кого не забере ТЦК
Більше не вимагатимуть військово-обліковий документ: деяким чоловікам значно спростили життя
Вагітність від 15-річного коштувала міністерці Ісландії у справах дітей посади: правда спливла через 30 років
Раніше ми писали про те, що терміново покладете пляшки з водою в морозилку і отримайте менший рахунок за комуналку: як це працює
Як повідомляв Знай.ua, чим можна ефективно очистити кухонну дошку: два способи з інгредієнтами, які знайдуться у кожного
Також портал Знай.ua писав, сезон застуди стартував: лікарі підказали, як захистити організм за допомогою домашніх засобів.