Конкретної дати збирання врожаю білих грибів немає, адже перші з них з'являються на початку осені, а закінчується сезон із настанням холодів. Тому, якщо вам вдалося зібрати добрий улов, маринуйте гриби на зиму.
Цей рецепт маринування сподобається багатьом, адже він ідеально передає смак грибів. Однак не забудьте, що перед приготуванням їх потрібно добре помити, а готові баночки залишити в темному місці.
Інгредієнти:
- Вода 1 л
- Цукор 100 г
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет 9% 100 г
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець запашний, горошок за смаком
- Гвоздика за смаком
Як приготувати:
Пенсіонери можуть оформити надбавку понад 1000 грн: не всі про це знають
Водіїв попередили про важливий документ: не подбаєте – готуйте валізу грошей
Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи
Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила
Доведіть воду в каструлю до кипіння, додайте спеції та проваріть 2-3 хвилини. Додати оцет, проварити ще 30 секунд і зняти з вогню. Відставте.
Добре промийте гриби, покладіть у холодну воду і доведіть до кипіння. Злийте воду і залийте знову холодною. Підсоліть воду із грибами, доведіть до кипіння. Обережно перемішайте та зніміть піну. Коли гриби почнуть опускатися на дно, обережно дістаньте їх шумівкою та перекладіть у стерильні банки на 2/3 висоти і не дуже щільно. Злийте з банок залишки відвару.
Залийте банки готовим маринадом, закрийте стерилізованими кришками і простерилізуйте. Для півлітрових банок стерилізація має тривати 35-40 хвилин, для літрових – до години.
Раніше ми писали про те, що мариноване сало з часником та горошком: домашній рецепт, який зігріє будь-які рецептори
Як повідомляв Знай.ua, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків
Також портал Знай.ua писав, що ви готували рибу і страви з фаршу неправильно: прості поради, які допоможуть кулінарити швидко і смачно