Взимку такий напій точно буде актуальним, адже незважаючи на свій градус, він приємно освіжає і в той же час розслаблює.
М'ятний лікер ідеально передає аромат та свіжість цієї рослини. Рецепт підказали на порталі "stravy".
Кулінарів попереджають, що в процесі витримки лікер може трохи потемніти або змінити колір із зеленого на коричневий. Однак, це нормально і не впливає на смак.
Інгредієнти:
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
- М'ята - 40-50 г
- Якісна горілка або 40-45% розведений етиловий спирт - 1 літр.
- Цукор – 350 г (щоб напій вийшов м'якшим, краще замінити на 200 г меду)
- Вода - 250 мл
Як приготувати:
Листя м’яти добре промиваємо, кладемо в ємність, у якій лікер буде настоюватися. Заливаємо горілкою і герметично закриваємо.
Настоювати 2 тижні у темному місці при кімнатній температурі, кожні кілька днів струшувати. Залежно від м'яти рідина стане зеленою або світло-коричневою. Фільтруємо рідину крізь марлю, листя віджимаємо і можемо сміливо викидати – вони нам більше не потрібні.
Готуємо сироп. У каструлі змішуємо воду і цукор, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, знімаємо піну (якщо використовуєте мед – не кип'ятимо і постійно помішуємо до розчинення меду). Охолоджуємо до кімнатної температури. Змішуємо м'ятну настойку з сиропом, розливаємо в пляшки і щільно укупорюємо.
Витримуємо лікер у холодильнику ще місяць. При появі осаду – фільтруємо через кілька шарів марлі чи вату.
Нагадаємо, "лазанья" з кабачків та фаршу: рецепт смачної та соковитої страви
Раніше ми писали про те, що смачніше м'ясних: рецепт котлет з курячої печінки
Як повідомляв Знай.ua, ліниві біляші: рецепт смачної м'ясної страви з фаршу