Для всіх наших шановних читачів, які вже відпочивають та набираються сил після дачного сезону, є чудова ідея, куди подіти тазики кабачків. Якщо навіть сусіди та родичі їх вже не беруть, то пропонуємо вам приготувати запіканку з кабачків та помідорів.
Ця страва дуже схожа на овочеву піцу із сиром. А спосіб приготування цієї смакоти просто вражає своєю легкістю.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими ідеями у мережі YouTube.
Що потрібно з продуктів
• Кабачки – 2 шт. (всього 600 г)
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
• Помідор - 1 великий або 2 невеликі
• Сир твердий або плавлений – 100 г
• Борошно – 120-150 г (4-5 ст. ложок з гіркою)
• Яйця – 2 шт.
• Зелень свіжа або сушена (за бажанням) – за смаком
• Часник (за бажанням) – 1 зубок
• Сіль – за смаком
• Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
Спочатку підготуйте продукти. Кабачки вимийте, натріть на великій тертці. Посипте приблизно 1/2 ч. л. солі, залиште на 5 хвилин|мінути|. Потім добре відіжміть кабачки від рідини.
Сир натріть на тертці. Помідор наріжте кільцями. У мисці змішайте кабачки, яйця, зелень (подрібнену свіжу або сушену), борошно (приблизно 1 склянку), сіль, перець і часник, продавлений через прес (якщо використовуватимете). Яєць можна взяти навіть три штуки, проте середніх чи великих буде цілком достатньо двох.
Добре перемішайте. Вилийте кабачкове тісто в змащену олією форму. Для цієї кількості кабачків форма має бути діаметром 16-17 см, щоб у висоту запіканка була близько 5 см, не вище, інакше не пропечеться. Якщо готуватимете з більшої кількості кабачків, то форма має бути більшого діаметру.
Зверху викладіть кільця помідорів. Запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 1 годину. Якщо верх запіканки почне підгоряти, накрийте її фольгою і продовжуйте запікати до закінчення зазначеного часу.
Потім посипте кабачкову запіканку з тертим сиром помідорами і знову помістіть в духовку на 5 хвилин, не накриваючи фольгою. Готова запіканка з кабачків нагадує піцу з помідорами та сиром.
Нагадаємо, якщо вам набрид халапеньо, спробуйте на зиму закрити перець чилі: рецепт універсальної закуски.
Раніше повідомлялося, смачніше за м'ясні: рецепт котлет з курячої печінки.
Також, близькі цілуватимуть ручки: рецепт овочевих котлеток у духовці.