Сезон консервації триває, і господині закривають на зиму не лише овочі з фруктами, а й "серйозніші" заготівлі. Одна з них - чудовий паштет з фаршу та курячої печінки.
Щоб готова закуска дуже довго змогла простояти протягом зими, її слід проварити протягом 5 годин. Тільки тоді ви зможете насолоджуватись фантастично смачним паштетом довго.
Інгредієнти:
- Свинина 2 кг
- Куряча печінка 1 кг
- Сало 450 г
- Цибуля 400 г
- Морква 400 г
- Сіль 3 ч. л.
- Чорний перець (мелений) 1 ч. л.
- Часниковий порошок 2 ч. л.
Як приготувати:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Пропускаємо через м'ясорубку свинину, курячу печінку та 350 г сала в одну велику ємність. Очищаємо цибулю. Нарізаємо його дрібним кубиком. Очищаємо моркву. Натираємо її на середній тертці. Нарізаємо 100 г сала дрібним кубиком. Розігріваємо сковороду. Викладаємо сало і витоплюємо жир. Додаємо цибулю та моркву. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі протягом кількох хвилин.
Перемелюємо цибулю з морквою через м'ясорубку до решти інгредієнтів. Додаємо сіль, чорний мелений перець та сушений часник. Вливаємо 150 мл холодної води. Перемішуємо до однорідної маси.
Наповнюємо чисті та сухі банки отриманою сумішшю так, щоб не було порожнеч. Щільно закриваємо їх кришками. Викладаємо банки в каструлю, дно якої застелено рушником. Заливаємо ємності водою, щоби повністю покрила. Відправляємо каструлю із банками на вогонь. Доводимо воду до кипіння. Зменшуємо нагрівання. Тримаємо паштет на плиті протягом 5 годин, періодично додаючи гарячу воду. Залишаємо у воді до остигання.
Нагадаємо, близькі будуть цілувати ручки: рецепт овочевих котлеток у духовці
Раніше ми писали про те, що баклажани по-італійськи: рецепт соковитої закуски до святкового столу
Як повідомляв Знай.ua, ліниві біляші: рецепт смачної м'ясної страви з фаршу