Помідор — ягода дуже близька до українського народу, її майже завжди прирівнюють до овочів, бо така звична.

Консервація помідорів – це обов'язкова процедура кожної сім'ї, щоб узимку було що їсти. Однак не кожен здогадається, що квашеним цей продукт стає не лише смачним, а й корисним. І приготувати квашені помідори нескладно, тим більше наприкінці літа, на початку осені — ягід на ринку багато, ціна не дуже велика.

Помідори, скріншот: YouTube

Рецепт було опубліковано у Telegram-каналі "Домашня консервація. Кулінарія".

Беремо 3-літрову банку і кладемо туди стільки помідорів, скільки поміститься - вибирайте тверді позиції, найкраще сорт вершки. Перед цим на дно банки кладемо листя хрону, смородини, можна й базилік. А також парасольки кропу та кілька зубчиків часнику. Тепер займіться розсолом. Для його приготування нам знадобляться півтора літра холодної води, 105 грам солі та столова ложка цукру.

Популярні новини зараз

Знайдете - розбагатієте: радянський годинник, який коштує цілий статок, навіть якщо зламаний

ПриватБанк без попередження блокує рахунки

В Україні планують ввести ще одну пенсію

Польща змінила правила в'їзду для українців

Показати ще
Коли він буде готовий, заливаємо розсолом і зверху можемо додати зелень. Залишаємо наші помідори у теплому, але темному місці на три дні, обов'язково закривши кришкою. Після цього можна прибрати їх у холодильник.

Насамкінець варто відзначити, що солоні помідори містять потужний антиоксидант - лікопін, який, якщо вживати продукт у помірних кількостях, знижує ризик розвитку проблем із серцем, підшлунковою залозою, з кровоносними судинами і так далі.

А ще томати багаті на йод, залізо, фосфор і калій.

Нагадаємо, баклажани по-італійськи: рецепт соковитої закуски до святкового столу

Як повідомляв "Знай.uа", незвичайна закуска, яка точно полюбиться гостям та сім'ї взимку: рецепт перцю, фаршированого капустою

Знай.uа писав, найсмачніший рецепт пікантної аджики з яблуками, який ніколи не набридає: закінчиться дуже швидко