Після збору урожаю, буряк може зберігатися довго тільки при наявності багатьох умов.
Але існує спосіб як зберегти буряк та насолоджуватися овочем в будь-яку пору. Для цього його просто потрібно законсервувати за нашим рецептом.
Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:
Буряк (2 з половиною кілограми)
Олія (150 мілілітрів)
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Сіль (2 чайні ложки)
Цукор (6 столових ложок)
Лимонна кислота (2 чайних ложки)
Спершу необхідно добре промити буряки. промивати варто до того моменту, поки вода не стане прозорою. Перекладаємо овочі в каструлю та ставимо на вогонь. В воду бажано додати трохи оцту, аби буряк не втратив свого кольору. Варити потрібно до готовності, після чого залишити у воді до теплого стану.
Теплий буряк очищаємо від хвостиків та шкірки та натираємо на великій терці або ж можна пропустити через маленьке ситечко м'ясорубки.
На наступному етапі, перекладаємо подрібнений буряк в каструлю, додаємо сіль, цукор та лимонну кислоту. В цю суміш вливаємо олію та ретельно перемішуємо все.
Варити бурякову масу необхідно на середньому вогні до закипання. Після чого потрібно накрити кришкою, помішувати протягом 15 хвилин. Банки необхідно простерилізувати. Після чого вже в підготовлені банки перекладаємо буряк, закатуємо кришками.
Банки необхідно перевернути дном догори та накрити рушником або чимось теплим.
Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ці шишки швидко піднімуть вам настрій: рецепт варення, який ви точно шукали
Раніше портал Знай інформував, зекономить нерви та час, проведений на кухні: як зробити заготівлю розсольника з перловкою та солоними огірками на зиму
Також наш портал повідомляв, через півгодини закуска вже буде готова: як смачно та швидко замаринувати баклажани