Захистити себе від застуди в холодну пору року допоможе рецепт із соснових шишок – це зілля давно відомо у народі, але готувати його вміють одиниці.

У такому варенні багато корисних речовин, смоли та ефірні олії, що полегшують дихання.

Що знадобиться:

  • Півкіло соснових шишок;
  • 800 г цукру;
  • 800 мл води;
  • Столова ложка лимонного соку.

Варення з соснових шишок, скріншот: Youtube

Як готувати:

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще
  • Шишки мають бути маленькими та м'якими. В ідеалі – не більше 2,5 см. Збирати шишки краще у віддаленому лісі, подалі від траси.
  • Шишки очистити від гілок та хвої, промити, залити холодною водою на кілька годин.
  • У каструлю з нержавіючої сталі всипати шишки, залити водою на палець вище рівня сировини. Всипати цукор, перемішати.
  • Варити в шість етапів, щоразу доводячи до кипіння, знімаючи з вогню після 10 хвилин варіння і повного остигання. Між кип'ятіннями накривати каструлю пледом для прогрівання.
  • На останньому етапі влити лимонний сік, перемішати, розлити в банки і закатати.

Шишки в такому варенні не їдять! Якщо хочете позбавитися смоли, процідіть варення через марлю і закрийте на зиму тільки корисний сироп.

Скрін, відео YouTube варення

Нагадаємо про пікантний маринований часник на зиму: простий рецепт без стерилізації банок.

Раніше ми повідомляли про рецепт "колгоспних" котлет із хлібом: коли грошей немає, але дуже хочеться.