Осінь – гаряча пора для грибників. Любителі тихого полювання знають: гриби треба вміти як знайти, а й смачно приготувати.
Один з найпопулярніших способів збереження кольору, смаку та аромату грибів – консервування.
Рецептом універсального розсолу для маринування поділилися господині в Telegram-каналі ДОМАШНЯ КОНСЕРВАЦІЯ: варення, заготовки.
Отже, інгредієнти на маринад для грибів:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
- вода – 1 літр
- сіль-1 ст. ложка
- цукор-2 ст. ложки
- лавровий лист - 1-2 шт
- гвоздика сушена - 3 шт
- перець горошком - 15 шт
- оцет 9% - 70 грамів
- 2-3 кг грибів
Гриби миємо, чистимо, ріжемо на шматочки і відварюємо до готовності. Підберезники, опеньки, козенята варто варити 15 хвилин, білі та подосиновики – 20.
Приготування маринаду
У 1 літрі води розчиняємо 1 столову ложку солі та 2 столові ложки цукру. Вливаємо в окріп оцет, додаємо спеції, гвоздику, перець горошком та лавровий лист.
З грибів зливаємо воду і перекладаємо грибочки в друшляк. У відварені гриби додаємо гарячий маринад та варимо ще 10 хвилин. Розкладаємо їх у чисті банки та закручуємо. Далі консервацію потрібно укутати в ковдру до остигання, а потім зберігати в коморі або іншому місці при кімнатній температурі.
Маринад виходить чудовий, прозорий як сльоза та дуже смачний.
Нагадаємо про пікантний маринований часник на зиму: простий рецепт без стерилізації банок.
Раніше ми повідомляли про рецепт "колгоспних" котлет із хлібом: коли грошей немає, але дуже хочеться.