Уникаєте у своєму меню баклажани через їх смак та гіркоту? У нас є відмінний рецепт страви, яка змінить ваше ставлення до цього продукту. Можливо він навіть стане улюбленим.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Ним поділилися кулінарка Ірина Дімітрова у Instagram.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.
  • перець – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • перець чилі – 1 шт.
  • часник – 2-3 зуб.
  • крохмаль – 3 ст. л.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

Соус:

  • соєвий соус – 5 ст. л.
  • яблучний чи рисовий оцет – 3 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • часник – 2-3 зуб.

Згущувач:

  • крохмаль – 1 ст. л.
  • вода – 50-100 мл

Спосіб приготування:

З баклажанів частково зріжте шкірку та наріжте їх великими шматками. Обваляйте в крохмалі і смажте в глибокій сковороді у великій кількості олії до золотистої скоринки. Відкиньте на сито, щоб зайва олія збігла.

Перець та цибулю наріжте великими шматками. Також наріжте перець чилі та подрібніть часник.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Окремо обсмажте разом перець, цибулю, часник та перець чилі до золотистого кольору. Приблизно 3-4 хвилини. До сковороди додайте баклажани і перемішайте.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Для соусу: змішайте соєвий соус, оцет, цукор та часник. Залийте в сковороду, перемішайте і тушкуйте 1-2 хвилини до загущення. Крохмаль може знадобитися не весь - дивіться по консистенції.

Баклажани в кисло-солодкому соусі. Фото Instagram

Готову страву посипаємо нарізаною кінзою чи будь-якою зеленню.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, просто і смачно: як приготувати картопляні зрази з м'ясом

Раніше портал Знай інформував, легко і поживно: рецепт фаршированих кабачків, запечених у духовці

Також, наш портал повідомляв, ікра з баклажанів: традиційний рецепт з декількома особливостями