Початок осені – найкращий час для консервації. Саме у цей період господарі закривають заготівлі на зиму. На цей раз поговоримо про помідори в загадковому маринаді.

Спочатку потрібно відібрати помідори одного розміру, будь-якого. Далі потрібно помити їх та викласти в чисті банки. Рецепт розрахований на трилітрові банки. Їх потрібно залити окропом хвилин на 7, після чого злити вміст у каструлю.

Консервовані помідори, скріншот: Youtube

Додають на порцію злитого настою з кожної 3-х літрової банки: 2,5 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 5 гвоздичок, 10 горошин чорного перцю, щіпку меленого червоного перцю, 2 лаврові листки, 2 очищених зубчика часнику.

Далі потрібно все довести до кипіння, і момент закипання залити туди столову ложку оцтової есенції та горілки. Заливаєте все по банках, після чого закочуєте та перевертаєте.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

Помідори, скріншот: YouTube

Коли банки з помідорами трохи охолонуть, потрібно перевернути назад та зберігати як звичайну консервацію. В принципі, нічого особливого і складно в процесі приготування, проте, смак неймовірно тішить.

Помідори, фото - Pic2.me

Смак виходить незвичайний, розсіл п'ється як приємний напій. Незважаючи на наявність оцту, він не відчувається, як повідомляють фахівці. Через деякий час можна спробувати. Чудова закуска на зиму готова.

При цьому, неодмінно необхідно брати помідори в банку однакових розмірів, щоб маринад рівномірно ввібрався.

Мариновані помідори, фото: скріншот з відео

Нагадаємо про смачні сливи в маринаді з рому та спецій: простий рецепт без зайвих проблем.

Раніше ми повідомляли про заряд вітамінів у банку: готуємо корисне морквяне варення з лимоном на зиму.

Також не зайвим буде найкращий соус до м'яса, кетчуп і поряд не стояв: рецепт смачної аджики із яблуками на зиму.