Початок осені – найкращий час для консервації. Саме у цей період господарі закривають заготівлі на зиму. На цей раз поговоримо про помідори в загадковому маринаді.
Спочатку потрібно відібрати помідори одного розміру, будь-якого. Далі потрібно помити їх та викласти в чисті банки. Рецепт розрахований на трилітрові банки. Їх потрібно залити окропом хвилин на 7, після чого злити вміст у каструлю.
Додають на порцію злитого настою з кожної 3-х літрової банки: 2,5 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру, 5 гвоздичок, 10 горошин чорного перцю, щіпку меленого червоного перцю, 2 лаврові листки, 2 очищених зубчика часнику.
Далі потрібно все довести до кипіння, і момент закипання залити туди столову ложку оцтової есенції та горілки. Заливаєте все по банках, після чого закочуєте та перевертаєте.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Коли банки з помідорами трохи охолонуть, потрібно перевернути назад та зберігати як звичайну консервацію. В принципі, нічого особливого і складно в процесі приготування, проте, смак неймовірно тішить.
Смак виходить незвичайний, розсіл п'ється як приємний напій. Незважаючи на наявність оцту, він не відчувається, як повідомляють фахівці. Через деякий час можна спробувати. Чудова закуска на зиму готова.
При цьому, неодмінно необхідно брати помідори в банку однакових розмірів, щоб маринад рівномірно ввібрався.
Нагадаємо про смачні сливи в маринаді з рому та спецій: простий рецепт без зайвих проблем.
Раніше ми повідомляли про заряд вітамінів у банку: готуємо корисне морквяне варення з лимоном на зиму.
Також не зайвим буде найкращий соус до м'яса, кетчуп і поряд не стояв: рецепт смачної аджики із яблуками на зиму.