Десерти та випічку з моркви готують регулярно, адже це не лише смачно, а ще й дуже корисно. Овоч покращує зір, зміцнює імунну систему і має ряд інших властивостей. Щоб не хворіти взимку та насититися вітамінами, можна приготувати варення.

Від такого морквяного варення будуть у захваті і діти, і дорослі. Рецепт та інгредієнти для заготівлі дуже прості.

Морква, фото bublik.delfi.

Інгредієнти:

  • Морква – 1 кг
  • Лимон - 300 г
  • Цукор - 1,3 кг
  • Ванілін – 2 щіпки
Процес приготування варення:
Очистіть моркву і наріжте її маленькими шматочками до смаку. Можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Змішайте моркву, лимон та цукор, і варіть на середньому вогні 40 хвилин, регулярно помішуючи.
Зніміть каструлю з вогню та відставте на 2-3 години. Потім знову проваріть варення протягом 40 хвилин. Наприкінці варіння додайте ванілін і розкладіть варення в стерилізовані банки. Закатайте і залиште до охолодження, а потім на зберігання в холодному, темному місці.

Раніше ми писали про те, що просте, але дуже смачне морозиво з йогурту: потрібно всього 2 інгредієнти і буквально п'ять хвилин на готування

Як повідомляв Знай.ua, зима точно не буде голодною: бюджетний рецепт курки з баклажанами в банках - найсмачніша заготівля

Також портал Знай.ua писав, що з ідеальною кислинкою та насиченим ароматом: як приготувати на зиму повидло з персиків - рецепт на 5 хвилин