Мало хто може уявити подачу оселедця або м'яса без маринованої цибулі. Цей продукт немовби завершує смак страви. Щоб приготувати його вдома, потрібно виділити буквально пару хвилин і доступні інгредієнти.

Маринована цибуля в банках не гірка, в міру пекуча і не перебиває смак інших продуктів. У холоді така заготівля чудово зберігається до 2-3 місяців.

Маринована цибуля, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Цибуля 1,8 кг
  • Буряк 2 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Насіння кропу 3 ч. л.
  • Сіль 4,5 ч. л.
  • Оцет 210 мл
  • Вода до смаку

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Очистіть цибулю від лушпиння і викладіть в друшляк. Промийте овоч під проточною водою. Наріжте її кільцями середньої величини. Подрібніть на тертці буряк і викладіть в окрему тарілку.

Візьміть чисту суху банку і покладіть на дно лавровий лист. Потім всипте по чайній ложці кропу сушеного в кожну банку.
Далі відправте кілька столових ложок буряка, а зверху викладіть підготовлену цибулю. І так аж до верху.

Наприкінці додайте ще трохи буряків і всипте по 1,5 чайної ложки солі. Залийте заготовку оцтом (70 мл на кожну банку) та холодною водою.

Струсіть банку, щоб все добре перемішалося. Закрийте мариновану цибулю будь-якою кришкою і зберігайте у холодильнику чи льоху. Для вживання закуска буде готова вже за 3 дні.

Нагадаємо, соковита альтернатива звичайній піці: рецепт італійських кальцоне з м'ясом

Раніше ми писали про те, що для соусу, заправки до салатів та рибки: як приготувати заготівлю на зиму з лимона.

Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться всього 3 інгредієнти