Навчіться консервувати на зиму не тільки компоти, варення та соління, а ще й пюре. Воно однозначно стане в нагоді в холодну пору року, коли свіжі фрукти коштують не так дешево і їх якість залишає бажати кращого.

Можна почати з простого – яблук та груш. Консервоване пюре дуже легко приготувати, при цьому кулінари можу самостійно контролювати рівень солодощі та додавати до нього улюблений ароматний інгредієнт – лимонний сік, ваніль, корицю, мускатний горіх та інші. Таке пюре відмінно підійде для приготування випічки, а також просто до чаю.

Груші та яблука, фото ogorodnik

Які інгредієнти знадобляться для рецепту:

  • Яблука 500 г
  • Груші 500 г
  • Вода 250 мл
  • Цукор 200 г
  • Лимонна кислота 10 г

Процес приготування, покроковий:

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще
  1. Яблука та груші промийте, очистіть від шкірки та серцевини. Наріжте м'якоть невеликими скибочками.
  2. У каструлю налийте воду, покладіть шматочки яблук і груш, лимонну кислоту, засипте цукром і перемішайте. На невеликому вогні доведіть до кипіння та варіть, помішуючи, 15 хвилин.
  3. Занурювальним блендером пюруйте масу до однорідності, проваріть ще 10 хвилин. Розлийте готове пюре у теплі стерилізовані банки та закатайте прокип'яченими металевими кришками.
  4. Переверніть банки, укутайте та залиште до повного охолодження. Потім зберігайте у темному прохолодному місці.

Нагадаємо, зробить м'ясо більш соковитим і м'яким: рецепт майонезного маринаду для шашлику.

Раніше ми писали про те, що для соусу, заправки до салатів та рибки: як приготувати заготівлю на зиму з лимона.

Як повідомляв Знай.ua, гостренька капустка-лепестка по-грузинськи з буряком: рецепт ідеальної закуски до горілочки