Варення з вишні дуже популярне серед господинь, які закривають консервацію на зиму. Однак з додаванням шоколаду заготівля стає ще кращою за смаком.
Кисло-солодкі ягоди в тягучому шоколадному сиропі - це дуже смачно і красиво. Таке варення хочеться їсти ложками, подавати до оладок, сирників та млинців. При цьому у рецепті немає нічого складного.
Інгредієнти:
- Вишня 1 кг
- Цукор 700 г
- Чорний шоколад 90 г
- Вода 100 мл
- Какао-порошок 3 ст. л.
- Кориця за смаком
Як приготувати:
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Ретельно переберіть вишні та помийте їх під холодною водою. Відкиньте на друшляк і видаліть кісточки. Викладіть ягоди у каструлю. Всипте цукор і влийте гарячу воду. Завдяки невеликій кількості рідини цукор швидше розчиниться, а вишні пустять сік. Додати корицю, потім всипте какао. Шоколад розламайте на часточки і додайте в каструлю до інших інгредієнтів. Перемішайте.
Помийте баночки та підготуйте капронові (металеві) кришки. Для консервування цього варення можна використовувати гвинтові кришки. Каструлю з вишневою заготівлею поставте на плиту. На повільному вогні доведіть до кипіння. Помішуючи, проваріть близько 15 хвилин.
Поки варення варитиметься, простерилізуйте банки. Далі варення можна розливати банками і закривати кришками. Далі потрібно перевернути вгору дном і накрити покривалом.
Нагадаємо, ніжне малинове варення з желатином, можна навіть при гастриті: тепер це твій улюблений десерт
Раніше ми писали про те, що гостренька капустка-лепестка по-грузинськи з буряком: рецепт ідеальної закуски до горілочки
Як повідомляв Знай.ua, простіше рецепту точно не знайдете: як приготувати джем зі зливи з волоськими горіхами на зиму