Незважаючи на те, що до кінця літа залишиились лічені дні, погода ще буде радувати нас своїйм теплом у вересні та на початку жовтня. Літо взагалі не можна уявити без виїзду на природу разом із своїми близькими та друзями.
І звичайно ж кожну таку поїздку не можна уявити без столу із смачним шашликом.
Приготувати смачний маринад для шашлику це доволі непроста задача. Адже від нього буде залежати смак й аромат страви.
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
До свинини чудово підходить майонензний маринад, рецептом якого поділився портал Shuba.
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина, ошийок — 1 г;
- майонез 67% — 2 ст. л.;
- гірчиця — 1 ст. л.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- лимон, сік — 2 ст. л.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- спеції сумах — 1 ч. л.;
- сіль, перець чорний мелений — за смаком.
Спосіб приготування:
- Помийте, обсушіть і наріжте м’ясо порційними шматочками.
- Очистьте і поріжте середніми кільцями цибулю.
- Для маринаду змішайте майонез, гірчицю, сік лимона, перець, сумах, кільця цибулі та лаврове листя.
- У отриманий маринад викладіть шматочки м’яса і перемішайте. Накрийте плівкою та поставте в холодильник на 5-6 годин.
- На шампури нанизуйте шматочки м’яса та цибулі, посоліть.
- Смажте м’ясо над гарячим вугіллям 15-20 хвилин, періодично повертаючи шампури — м’ясо повинне рівномірно просмажитися та зарум’янитися.
Нагадаємо про ароматну овочеву заправку для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку.
Раніше ми повідомляли, що ідеально до салату, м'яса та риби: 2 простих варіанти приготування домашнього часникового соусу.
Також не зайвим буде густий пікантний суп із баклажанів та томатів: рецепт, який точно оцінить уся родина.