Незважаючи на те, що до кінця літа залишиились лічені дні, погода ще буде радувати нас своїйм теплом у вересні та на початку жовтня. Літо взагалі не можна уявити без виїзду на природу разом із своїми близькими та друзями.

Шашлики. Фото: Youtube

І звичайно ж кожну таку поїздку не можна уявити без столу із смачним шашликом.

Приготувати смачний маринад для шашлику це доволі непроста задача. Адже від нього буде залежати смак й аромат страви.

Шашлик, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

До свинини чудово підходить майонензний маринад, рецептом якого поділився портал Shuba.

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинина, ошийок — 1 г;
  • майонез 67% — 2 ст. л.;
  • гірчиця — 1 ст. л.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • лимон, сік — 2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • спеції сумах — 1 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.

Шашлик, фото sovkusom

Спосіб приготування:

  • Помийте, обсушіть і наріжте м’ясо порційними шматочками.
  • Очистьте і поріжте середніми кільцями цибулю.
  • Для маринаду змішайте майонез, гірчицю, сік лимона, перець, сумах, кільця цибулі та лаврове листя.

шашлик, скріншот з відео

  • У отриманий маринад викладіть шматочки м’яса і перемішайте. Накрийте плівкою та поставте в холодильник на 5-6 годин.
  • На шампури нанизуйте шматочки м’яса та цибулі, посоліть.
  • Смажте м’ясо над гарячим вугіллям 15-20 хвилин, періодично повертаючи шампури — м’ясо повинне рівномірно просмажитися та зарум’янитися.

Нагадаємо про ароматну овочеву заправку для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить узимку.

Раніше ми повідомляли, що ідеально до салату, м'яса та риби: 2 простих варіанти приготування домашнього часникового соусу.

Також не зайвим буде густий пікантний суп із баклажанів та томатів: рецепт, який точно оцінить уся родина.