Паштет - чудове рішення і для сніданку, і як доповнення до першої страви, і навіть як невеликий перекус.
Так, не можна не визнати, що саме паштет рятує багатьох у різних харчових ситуаціях. Але, ціни в супермаркетах зростають, а смакотою поласувати хочеться, тому настав час навчитися готувати закуску самому.
Спеціально для наших читачів ми роздобули рецепт кабачкового паштету, який підійде і вегетеріанцям.
Інгредієнти:
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- Кабачок – 300 гр.;
- Морква – 100 гр.;
- цибуля - 100 гр.;
- вершкове масло – 1 ст.л.;
- перець;
- часник – 2 шт.;
- Петрушка;
- оливкова олія - 40 гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Кабачок та моркву очищаємо і трьом на великій тертці. Цибулю нарізаємо якось.
- Розігріваємо сковороду, додаємо 1 столову ложку оливкової олії і кидаємо цибулю, смажимо, поки цибуля не стане прозорою.
- Додаємо моркву, перемішуємо і гасимо ще 5 хвилин. Потім викладаємо кабачок і продовжуємо гасити всі овочі разом ще 15 хвилин.
- Часник нарізати дрібними кубиками і роздавити, так буде запашно, додати в овочі, додати сіль, перець, перемішуємо.
- Перекладаємо овочі, пучок петрушки, масло в блендер і перемелюємо до однорідного стану паштету.
- Розкладаємо паштет формами і відправляємо в холодильник на 2 години або на всю ніч.
Нагадаємо, що варені не принесуть стільки задоволення: найкращий варіант рецепту смажених пельменів із цибулею та часником.
Раніше ми повідомляли про простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться лише 3 інгредієнти. Такий смачний десерт чудово освіжить вас у літню спеку.
Також не зайвою буде запашна овочева заправка для борщу, м'яса та будь-яких страв: рецепт за 5 хвилин, який виручить взимку.