Магазинні соуси місять у своєму складі багато хімічних домішок та консервантів, які не несуть жодної користі організму. Ми пропонуємо вам альтернативу із декількох інгредієнтів, яка не тільки збереже ваше здоров'я а й дасть можливість порадувати ваших близьких смачненьким.
Домашній часниковий соус покращить смак салату, м’яса чи риби.
СПОСІБ ПЕРШИЙ
Для його приготування не потрібно багато інгредієнтів:
- 4-5 зубчиків часнику,
- пучок свіжого та ароматного кропу,
- 200 г жирної сметани.
Менше пільг і більше вимог: соціальну допомогу платитимуть за новими критеріями
Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації
Старі квартири обкладають податком: українці скоро отримають листи
Мобілізація чоловіків предпенсійного віку: що роблять ТЦК з чоловіками 50+
За бажання можна додати трохи солі та меленого чорного перцю.
Спочатку часник потрібно пропустити через прес. Зелень слід вимити, висушити та нарізати. Потім досить усі компоненти просто добре перемішати. У результаті простий соус готовий до подачі.
СПОСІБ ДРУГИЙ
Але, якщо хочеться здивувати гостей та домочадців цікавішим соусом до риби чи м’яса, то слід скористатися цим рецептом.
Треба 4 головки часнику загорнути у фольгу і випікати близько півгодини у духовці.
Потім чашу для блендера треба покласти цей продукт, але треба його злегка остудити, а зубчики видавити.
Після цього треба додати 100 мл олії, рубану петрушку і кінзу, трохи солі. Як тільки маса стане однорідною, її можна подавати до столу.
Раніше ми писали про те, що недорога, але дуже ефективна: на що здатна кориця у догляді за квітами і як її використовувати
Як повідомляв Знай.ua, ніколи не їжте кукурудзу ввечері: у чому небезпека улюблених літніх ласощів і кому її точно не можна вживати
Також портал Знай.ua писав, що спеціалісти пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати