Саме так виглядає ідеальний літній обід – густий суп із сезонних овочів, який прикрашає пікантна нотка.
Часник та приправа каррі дарує ту саму пікантну нотку. Суп виходить досить легким, але ситним.
Інгредієнти:
- Баклажан 1 шт.
- Томати чері 12 г
- Морква 2 шт.
- Часник, зубчики 10 шт.
- Оливкова олія 48 мл
- Консервована квасоля 250 г
- Приправа карі 4 г
- Кінза, пучок 1 шт.
- Сіль та перець чорний за смаком
Як готувати:
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Помийте усі овочі. Розріжте навпіл томати, моркву та баклажан наріжте на шматочки приблизно 2 см. Часник звільніть від шкірки. Кінзу подрібніть. Консервовану квасолю відкиньте на друшляк та помийте проточною водою.
Розігрійте духовку до 220°C. Покладіть у глибоку миску помідори, моркву та часник, збризніть 2 ст. л. оливкової олії, притрусіть сіллю та перцем. Рівномірно перемішайте овочі з олією та викладіть їх в один шар на деко, покрийте пергаментом. Томати треба класти на деко зрізаною стороною вниз.
Візьміть ще одну миску та змішайте в ній 2 ст. л. оливкової олії, подрібнені баклажани, квасолю, порошок карі, сіль та перець. Викладіть їх в один шар на інше, покрите пергаментом деко.
Деко з помідорами поставте у верхню частину духовки, а баклажани на нижню. Смажте близько 45 хвилин. Коли пройде половина зазначеного часу, переверніть овочі, для рум’янцю з іншого боку.
Коли сплине час, дістаньте овочі та дайте їм трохи охолонути. Обережно зніміть шкірку з томатів. Помістіть усі овочі, окрім баклажанів та квасолі, та весь сік із дека у блендер. Добре збийте суміш.
Перелийте томатне пюре із блендера в каструлю. Додайте баклажани та квасолю. Влийте 3-4 склянки води або овочевого бульйону, присоліть та приперчіть. Доведіть до кипіння, коли суп тільки почне кипіти, одразу вимикайте вогонь.
Нагадаємо, підійдуть і для салату, і для закуски: рецепт маринованих слив на зиму
Раніше ми писали про те, що забудете про доставку та духовку: рецепт смачної піци на сковороді за 10 хвилин
Як повідомляв Знай.ua, впорається будь-яка господиня: як приготувати класичний чізкейк з доступних продуктів.