Безумовно, нектарини дуже смачні та солодкі, але їхній сезон триває не так вже й довго. Щоб насолоджуватися ними і в холодну пору року, можна приготувати чудовий компот.
За консистенцією в компоті вони нагадують абрикоси, але ще більш ароматні. Однак кулінарам потрібно враховувати розмір персиків та їхню солодкість, готуючи компот на зиму, а ось цукор слід додавати на свій смак, тут все індивідуально. Простий рецепт підказали на порталі shuba.
Інгредієнти на три літрові банки:
- Нектарин 1 кг
- Вода 2 л
- Цукор 500 г
Спосіб приготування:
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Помийте нектарини, розріжте та видаліть кісточки. Банки промийте та простерилізуйте. Викладіть у них нектарини трохи більше половини банки. Залийте їх окропом. Накрийте банки кришками і дайте трохи охолонути, щоб можна було брати руками.
Потім злити воду в каструлю і додати цукор. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, залийте сиропом нектарини у банках і закатайте кришками. Переверніть та укутайте до повного остигання. Потім сховайте у темне прохолодне місце та зберігайте до року.
Раніше ми писали про те, що любителям гостренького зайде на "ура": рецепт пікантного томатного соусу з яблуками та перцем на зиму
Як повідомляв Знай.ua, як приготувати ароматні помідори "вершка" без консервації на зиму: рецепт, який позбавить мороки із закочуванням банок
Також портал Знай.ua писав, що сирне тісто і солодка начинка: як приготувати "вареники" з абрикосами на сковороді