В Україні вже розпочався сезон підготовки консервації до зими. Хтось уже закрутив залишково банок пікантних огірком та смачних помідарів, або навіть варення.
А хтось все ще чекає. Але ми знайшли для вас ідеальний рецепт полуничного варення без варіння, тож над плитою стояти не доведеться.
Інгредієнти:
- 2 кг полуниці;
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- 1 кг цукру;
- 0,5 склянки води.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Для полуничного варення беремо полуницю невелику, але стиглу. Видаляємо плодоніжки, миємо ягоди і зціджуємо на сито. Потім кладемо полуницю в миску.
2. В іншій мисці варимо сироп: в 1 кг цукру додаємо 0,5 склянки води і ставимо на середній вогонь. Варимо сироп 5-7хв, щоб він став густим, але не білим. Перевірити його досить просто, взяти ложкою трохи сиропу і злегка на нього подути, якщо сироп в'язкий і майже застиг, то він готовий.
3. Тепер заливаємо гарячим сиропом полуницю, накриваємо кришкою і даємо охолонути. У цей час вона віддає свій сік і сироп стає рідким. Потім охолоджену полуницю проціджуємо на сито, а зціджений сік ставимо кип'ятитися на 5-7хв.
4.Знову кладемо в миску і заливаємо кип'яченим гарячим сиропом. Даємо полуниці повністю охолонути. І ще раз повторюємо цю процедуру.
5. Після третьої процедури, ми розкладаємо полуницю в стерильні банки і заливаємо кип'ятком, закочуємо і ставимо в ковдру.
І ось ідеальна начинка до млинців, батона чи десерт до чаю готовий.
Нагадаємо про неймовірне варення з аличі на зиму всього за 30 хвилин: червоне вино надасть особливого смаку.
Також стало відомо, що смачніше, ніж у McDonal's: рецепт картоплі фрі у духовці.
Раніше ми повідомляли про рецепт сирників, які не розтікаються сковорідкою: смачний сніданок за півгодини.