Готувати випічку на дріжджовому тесті не так вже й просто, але результат виходить чудовим, тим більше, якщо начинка із сезонної чорниці.

Рецепт цих пиріжків дуже вдалий, тісто виходить пишним, а начинка із чорниці – смачною, з кислинкою.

Чорниця, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 600 г
  • Яйце 4 шт.
  • Сіль 0,25 ч. л.
  • Коньяк 1 ст. л.
  • Дріжджі 7 г
  • Цукор 140 г
  • Кукурудзяний крохмаль 7 г
  • Сметана 30 гр
  • Чорниця 400 г
  • Лимонна цедра 10 г
  • Молоко 150 мл
  • Вершкове масло 100 г

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Показати ще

У глибоку ємність вливаємо тепле молоко. Всипаємо 20 г цукру та сухі дріжджі. Ретельно все перемішуємо. Накриваємо дріжджову суміш плівкою. Залишаємо за кімнатної температури на 10 хвилин.

У велику ємність вбиваємо яйця, всипаємо цукор. Добре збиваємо все. Вливаємо до яєць дріжджову суміш. Ретельно перемішуємо, використовуючи звичайний віночок чи міксер. В отриману суміш всипаємо сіль і 200 г просіяного пшеничного борошна. Перемішуємо до однорідності. Додаємо розм'якшене вершкове масло, коньяк та сметану. Знову все перемішуємо.

Всипаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона. Поступово додаємо борошно, що залишилося. Замішуємо однорідне та еластичне тісто, яке не липне до рук. Формуємо з нього кулю. Поміщаємо тісто в миску. Накриваємо його харчовою плівкою та прибираємо у тепло на 1 годину.

Обминаємо тісто руками. Поділяємо його на шматочки однакового розміру (приблизно на 25 штук), кожен з яких скочуємо в кульку. Потім формуємо з них коржики та поміщаємо їх на робочу поверхню, присипану борошном.

Пиріжки з чорницею, фото sovkusom

Ретельно миємо чорницю, даємо їй обсохнути. Додаємо до ягід кукурудзяний крохмаль. Ретельно перемішуємо. Викладаємо по 2 ч. л. ягідної начинки у центр кожної заготовки із тіста. Присипаємо чорницями невеликою кількістю цукру. Складаємо коржик з ягодами навпіл і ретельно защипуємо край.

Поміщаємо пиріжки на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником та відправляємо у тепло ще на півгодини. У невеликій ємності збиваємо яйце. Змащуємо їм верх заготовок. Відправляємо лист у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Нагадаємо, сирне тісто і солодка начинка: як приготувати "вареники" з абрикосами на сковороді

Раніше ми писали, рецепт сирників, які не розтікаються по сковорідці: смачний сніданок за півгодини

Як повідомляв Знай.ua, рецепт сочників з сиром, які тануть у роті: ви довго шукали саме їх