Окрім компотів та варення, потрібно подбати про те, щоб на зиму були заготовлі домашнього соусу. Зокрема, гострий томатний відмінно підійде до м'ясних страв та різних гарнірів.

Ті, хто люблять гостру їжу, однозначно оцінять цей соус із помідорів, яблук та гіркого перцю. Він дуже простий у приготуванні, але відмінно зігріє в холодний зимовий вечір і доповнить будь-яку страву.

Помідори, фото suseky

Інгредієнти:

  • помідори - 2,5 кг;
  • цибуля - 250 гр;
  • морква – 1 кг;
  • перець гіркий - 10 стручків;
  • яблука - 250 гр;
  • цукор - 0,5 склянки;
  • олія рослинна - 350 гр;
  • хрін 1-2 корінці;
  • часник - 125 гр;
  • аджика - 1 ст.
  • перець болгарський - 5 шт.;
  • сіль - 1 ч.л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Промиті помідори можна пропустити через м'ясорубку або нарізати дрібними кубиками, як буде зручно. Моркву, цибулю, хрін та часник звільнити від шкірки. З яблук вийняти серцевину. Пекучий перець звільнити від насіння.

Усі підготовлені продукти накрутити у м'ясорубці. У потрібну каструлю закласти всі продукти, додати аджику, сіль, цукор, олію. Помішувати до однорідної маси та варити 2 години. Не забувайте часто мішати, щоб не пригоріла заготівля.

Гарячим, гострий соус розмістити по банкам, закрити бляшаними кришками і перевернути. Через півгодини можна повернути їх у нормальне положення, прикрити махровим рушником і чекати, коли охолонуть. Зберігати потрібно як будь-яку іншу консервацію.

Нагадаємо, ситні кекси з баклажанів за дуже простим рецептом: смачніше подавати з томатним соусом або сметаною

Раніше ми писали про те, що спробуйте зробити хоча б одну баночку - не пошкодуєте: рецепт консервації цілих груш на зиму

Як повідомляв Знай.ua, що робити з огірками, що переросли: смачна закуска на зиму в банках, яку можна їсти ложками