Мало хто може уявити собі варення з овочів, але насправді це дуже смачно, зокрема, якщо готувати його із зелених помідорів. Це ідеальний овоч для смачних заготівель на зиму.
Про цей цікавий рецепт напевно вже знають досвідчені господині, а от початківцям буде корисно дізнатися, як закрити незвичайне варення із зелених помідорів, яке вразить всіх.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг;
- Вода – 3 л;
- Цукор - 1,2 кг;
- Лимонна кислота – невелика кількість;
- Цедра лимона.
Як приготувати:
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Помідори слід розрізати на половинки, видалити плодоніжки та насіння ложкою, потім порізати на невеликі шматочки. Покласти помідори в каструлю та залити 1 літр води. Довести до кипіння на сильному вогні і варити 10 хвилин постійно помішуючи. Після цього злити воду, заливши ще 1 л холодної води і готувати ще 10 хвилин.
- Відкинути помідори на друшляк, щоб злити рідину. Покласти в миску, посипати цукром, накрити кришкою і залишити на 1-2 години. Потім знову заливати 1 л води, довести до кипіння на невеликому вогні і готувати ще 10 хвилин. Зняти з вогню, охолонути, накрити кришкою і залишити в холодильнику щодня.
- Злити сироп, довести до кипіння на середньому вогні та варити протягом 20 хвилин. Додати помідори і перемішати, варити ще 15 хвилин на повільному вогні, після чого додати лимонну кислоту і терту цедру. Готове варення розлити в банки та законсервувати.
Нагадаємо, з таким будь-яка страва заграє новими фарбами: як законсервувати на зиму гострий перчик у банках
Раніше ми писали про те, коли гості вже на порозі: рецепт соковитих крабових паличок у клярі
Як повідомляв Знай.ua, найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо кабачкові оладки з сиром буквально за 10 хвилин