Кабачки дуже важко зіпсувати, особливо якщо йдеться про тушкування, тому навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати цю страву. Овочі в сметані виходять м'якими, соковитими та дуже смачними.

Завдяки сметані страва виходить ситнішою, тому її сміливо можна подавати на обід, а також додавати в картопляне пюре або каші. Простим і бюджетним рецептом поділилася фуд-блогерка Вікторія в Instagram.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Які інгредієнти знадобляться:

  • кабачки – 1,2 кг
  • сметана - 300 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 1,5 ст.л.
  • олія – 5 ст.л.
  • спеції: сіль, перець, паприка – за смаком
  • базилік, орегано – по 1 ч.л.
  • укроп – 1 пучок
  • часник – 3 зубчики
  • вода - 150 мл

Як приготувати кабачки:

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Показати ще

Змішайте олію зі спеціями. Кабачки наріжте товстими півкільцями, складіть у пакет, туди вилийте масло зі спеціями і добре струсіть.

Викладіть кабачки на лист, запікайте до готовності 20-30 хвилин при температурі 200 градусів. Сметану змішайте з подрібненим кропом і вичавленим часником. Додайте яйце, борошно, влийте воду, вимішайте віночком до однорідності.

Запечені кабачки викладіть у глибоку сковороду, туди влийте вершковий соус, посоліть до смаку. Доведіть до кипіння, іноді помішуючи.

Раніше ми писали про те, що не робіть цього, якщо не хочете отруїтися: заборонені дії з грибами, які врятують життя

Як повідомляв Знай.ua, не гірше традиційної окрошки: літній суп з малосольними огірками та розсолом, який освіжить у спеку

Також портал Знай.ua писав, що не просто смачно, а ще й корисно: рецепт домашнього морозива, яке не дасть вам постаріти