Ті з нас, хто був у Туреччині, не можуть заперечувати те, що в цій країні дуже смачна кухня. Вона настільки різноманітна, що кожен знайде щось на власний смак.

І окрім дондурми (морозиво), донера (шаурма), мерджемека (суп із сочевиці) та різних солодощів, типу пахлави, скромно затесався і бьорек. Це такий листковий пиріг, приготовлений за рецептами османської кухні. До нього входить м'ясо та велика кількість олії.

Турецький Börek, фото: antalyacityzone

Якщо ви ще не куштували цей несолодкий пиріг, то обов'язково приготуйте його за тим рецептом, який ми дамо, адже він істинно правильний. А можливо, у вас є чоловік серця, типу Серкана Болата, який любить турецьку кухню, то ви точно підкорите його серце цим шедевром.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Показати ще
  • фарш 500 гр;
  • листкове тесто 500 гр бездріжжове
  • сир моцарела 200 г;
  • цибуля ріпчаста;
  • зелень;
  • сіль, перець, улюблені спеції;
  • жовток;
  • суміш насіння.

Турецький Börek, фото: antalyacityzone

Спосіб приготування:

1) Спочатку обсмажуємо нарізану цибулю. До цибулі додаємо яловичий фарш, сіль, перець, спеції. Гасимо до повного випаровування вологи. Наприкінці додаємо зелень.
2) Листкове тісто трохи розкотити, нарізати на смужки шириною приблизно 7 см, на кожну смужку викладаємо фарш, зверху натертий сир і защипуємо краї.
3) Форму для випікання застелити пергаментним папером. Потім викладаємо тісто у формі равлика, зверху змащуємо жовтком, посипаємо сумішшю насіння та відправляємо в духовку при t 180 на 25 хв.

Нагадаємо, що гріх не приготувати, коли є свіжа зелень: рецепт смачних кексів із зеленою цибулею у духовці.

Раніше ми повідомляли, що не просто смачно, а ще корисно: рецепт домашнього морозива, яке не дасть вам постаріти.