Поки сезон ягід не закінчився, потрібно встигнути приготувати не тільки смачні компоти та варення, але й дещо цікавіше. Наприклад, домашній лікер.

Виходить дуже смачно, але рецепт при цьому зовсім не складний. Зберігати домашній лікер із чорної смородини краще у скляній пляшці не більше двох-трьох років.

Чорна смородина, скріншот: YouTube

Інгредієнти для лікеру:

  • смородина чорна – 1 кг;
  • горілка – 0,5 л (можна коньяк);
  • цукровий пісок - 300 гр.

Приготування:

Популярні новини зараз

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Показати ще

Смородину спочатку промиваємо, висипавши в сито або друшляк. Потім, перебираємо, видаляємо залишки гілочок та листочків.

Беремо трилітровий бутель, насипаємо в нього шар ягід і зверху засипаємо цукром. Таким чином, чергуємо шари доки не закінчаться інгредієнти. Після цього додаємо в бутель горілку. Цукор спочатку не розчиниться повністю, це відбудеться в процесі настоювання смородинового лікеру поступово. Настоюватиметься він протягом чотирьох тижнів.

Спочатку ставимо бутель на сонечко на підвіконня і щодня інтенсивно його струшуємо. Саме інтенсивне струшування допоможе нам розчинити цукор. Ще два тижні настоюємо лікер із чорної смородині на горілці в темному місці, струшуючи сулію раз на чотири дні. Залишилось лише відцідити лікер, можна через марлю.

Нагадаємо, ви їли молоду кукурудзу неправильно: прості рецепти і правила вживання літньої смакоти

Раніше ми писали про те, що скільки не роби - завжди мало: рецепт фаршированих бубликів, які любили наші бабусі

Як повідомляв Знай.ua, ні в якому разі не робіть це з ягодами при заморожуванні: помилки багатьох господинь псують запаси на зиму