Борщ – унікальна українська страва, яка здобула різні варіації не лише в інших культурах, а й у межах самої країни.

Унікальний рецепт кременецького борщу з вишнями дали у товаристві "Скарби України".

Борщ, фото: Знай.

Помідори з'явилися на українських городах зовсім недавно. До того, як борщ почали підкислювати томатом, і з цією метою використовували вишні, сливи та інші кислі продукти, як, наприклад, буряковий квас.

На Кременеччині борщ традиційно варили з вишнями, ця страва вже встигла стати візитною карткою краю.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок

Показати ще

Андрій Левчук, керівник місцевого краєзнавчого музею розкрив секрети приготування борщу з вишнями.

Веганський борщ, скріншот: YouTube

Що знадобиться:

Овочі для цього борщу мають бути лише молоді.

  • картопля,
  • капуста,
  • морква,
  • горох,
  • буряк з гичкою (зеленим листям),
  • часник,
  • кріп і петрушка,
  • вишні, борошно.

М'ясо - четверта частина півня та півкіло свинячих реберець.

Вишня, скріншот: Youtube

Як готувати:

  • Для початку зварити на маленькому вогні бульйон із двох видів м'яса.
  • Додати зелень і бурякове бадилля, потім його виловити з каструлі.
  • Вкинути нарізану капусту, картоплю, моркву, буряк.
  • Додати свіжий горох. Важливо, щоб горох був щойно з городу.

Засмажка:

На сковорідку з розігрітою олією кинути цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати три ложки борошна.

Кинути все до бульйону, додати склянку вишень.

Проварити, поперчити, посолити, додати в тарілку сметану за смаком.

Фото: борщ, Скарби України

Нагадаємо, що в жодному разі не робіть це з ягодами при заморожуванні: помилки багатьох господарок псують запаси на зиму.

Раніше ми повідомляли, навіщо досвідчені господині додають яблука при консервації огірків: перевірений рецепт для хрустких овочів.