Вже зовсім скоро пройде сезон свіжих овочів, тому настав час думати про заготівлі на зиму. Пропонуємо вам приготувати смачну борщову заправку.
Перевага такої заправки в тому, що з неї можна приготувати борщ замою за лічені хвилини. Для цього потрібно вміст банки вилити в окріп, додати рубаної зелені та видавити зубчик часнику.
Щоб приготувати дуже смачну заправку для борщу на зиму, нам знадобляться:
- Буряк – 400 гр.
- Картопля - 1,5 кг
- Капуста – 1 кг.
- Цибуля – 400 гр.
- Морква – 400 гр.
- Помідори – 1,5 кг
- Болгарський перець – 200 гр.
- Олія - 250 гр.
- Оцет (9%) - 40 гр.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Приготування:
У каструлі розігріваємо олію, потім висипаємо дрібно нарізану цибулю і трохи обсмажуємо.
Викладаємо нашатковану моркву та буряк, гасимо 5-10 хвилин.
Додаємо в каструлю перемелені помідори, сіль, оцет та цукор. Нарізаємо кубиками картопля, соломкою капусту та перець і також відправляємо все в каструлю.
Гасимо все під кришкою близько години.
Розливаємо все в заздалегідь простерилізовані банки і закочуємо.
Укутати банки пледом чи ковдрою. Зачекати до повного остигання, потім прибрати у льох чи підвал.
Нагадаємо про простий рецепт, з яким впорається навіть новачок: як приготувати смачний джем із сезонної чорниці.
Раніше ми повідомляли, що для любителів гостренького: рецепт незвичайної закуски з огірків, що готується буквально кілька хвилин.