Усі українці вже починають підготовку до зими, роблячи "стратегічні запаси".

Звичайно зима - не зима без огірків, помідорів, аджики, варення та інших смаколиків холодного сезону. Безперечно. у кожного є свої фірмові рецепти консервації, але іноді хочеться спробувати щось новеньке. І якщо огірочки з кетчупом вже набридли, то пропонуємо вам зробити "яблучні" огірки, які точно здивують своїм смаком та ніжністю.

Огірки, скріншот

Інгредієнти (на 2-літрову банку):

  • Огірки
  • Яблука – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Листя смородини – жменя
  • Кріп – 2-3 гілочки (або парасольки)
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Запашний перець - 8 шт.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • цукор – 4 ч. л.
  • Оцтова есенція 70% - 1,5 ч. л. або оцет 9% 10 ч.л.
  • вода

Консервація огірків із яблуками, фото: plyashka.com

Спосіб приготування:

1. Огірки заливаємо чистою, холодною водою та залишаємо на 2-3 години. За цей час огірки набрякнуть, стануть пружними та щільними. Під час соління в них не виникнуть порожнечі, вони не стануть млявими, а вийдуть дуже хрусткими.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Показати ще

2. У чисті сухі банки закладаємо листя смородини, листя вишні, кріп (свіжий або парасольки), пару зубчиків часнику нарізаного навпіл, лавровий лист, запашний перець і гвоздику. Якщо ви не дуже любите гвоздику, то можете додати її менше наполовину, але саме в таких пропорціях огірочки виходять дуже ароматними та пряними.

Консервація огірків, скріншот: YouTube

3. Далі укладаємо в банки огірки та нарізані на часточки кисло-солодкі яблука. Укладаємо максимально щільно, щоб у банку залишилося якнайменше порожнеч.

4. Заливаємо банки окропом (поступово, щоб банки не лопнули), накриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 20 хвилин.

5. Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння і до розчинення солі з цукром і відразу знімаємо з вогню.

6. Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння і розчинення солі з цукром і потім відразу знімаємо з вогню.

Консервація огірків із яблуками, фото: plyashka.com

Після охолодження прибираємо на зберігання у темну шафу або комору. Такі огірочки добре зберігаються при кімнатній температурі.

Нагадаємо, що ніколи не беріть ці огірки в консервацію: вийде несмачна м'яка маса, а не хрумка смакота.

Раніше ми повідомляли, що навіть не всі досвідчені господині знають: чому не можна перевертати та укутувати деякі банки під час консервації.