Усі українці вже починають підготовку до зими, роблячи "стратегічні запаси".
Звичайно зима - не зима без огірків, помідорів, аджики, варення та інших смаколиків холодного сезону. Безперечно. у кожного є свої фірмові рецепти консервації, але іноді хочеться спробувати щось новеньке. І якщо огірочки з кетчупом вже набридли, то пропонуємо вам зробити "яблучні" огірки, які точно здивують своїм смаком та ніжністю.
Інгредієнти (на 2-літрову банку):
- Огірки
- Яблука – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Листя смородини – жменя
- Кріп – 2-3 гілочки (або парасольки)
- Листя вишні – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Запашний перець - 8 шт.
- Гвоздика – 8 шт.
- Сіль – 3 ч. л.
- цукор – 4 ч. л.
- Оцтова есенція 70% - 1,5 ч. л. або оцет 9% 10 ч.л.
- вода
Спосіб приготування:
1. Огірки заливаємо чистою, холодною водою та залишаємо на 2-3 години. За цей час огірки набрякнуть, стануть пружними та щільними. Під час соління в них не виникнуть порожнечі, вони не стануть млявими, а вийдуть дуже хрусткими.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
2. У чисті сухі банки закладаємо листя смородини, листя вишні, кріп (свіжий або парасольки), пару зубчиків часнику нарізаного навпіл, лавровий лист, запашний перець і гвоздику. Якщо ви не дуже любите гвоздику, то можете додати її менше наполовину, але саме в таких пропорціях огірочки виходять дуже ароматними та пряними.
3. Далі укладаємо в банки огірки та нарізані на часточки кисло-солодкі яблука. Укладаємо максимально щільно, щоб у банку залишилося якнайменше порожнеч.
4. Заливаємо банки окропом (поступово, щоб банки не лопнули), накриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 20 хвилин.
5. Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння і до розчинення солі з цукром і відразу знімаємо з вогню.
6. Через 20 хвилин зливаємо воду в каструлю, всипаємо сіль, цукор, доводимо до кипіння і розчинення солі з цукром і потім відразу знімаємо з вогню.
Після охолодження прибираємо на зберігання у темну шафу або комору. Такі огірочки добре зберігаються при кімнатній температурі.
Нагадаємо, що ніколи не беріть ці огірки в консервацію: вийде несмачна м'яка маса, а не хрумка смакота.
Раніше ми повідомляли, що навіть не всі досвідчені господині знають: чому не можна перевертати та укутувати деякі банки під час консервації.