Поки триває сезон овочів, потрібно встигнути багато чого приготувати, і так як м'ясо засвоюється набагато довше і складніше, овочеві котлети - ідеальний варіант.

Котлети можна приготувати зі всіляких овочів, але за цим рецептом в основі саме баклажани. Виходить смачно, швидко та досить ситно.

Баклажани, скріншот

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт. (450 гр.)
  • цибуля – 1 шт. (100 гр.)
  • морква – 50 гр.
  • картопля – 3-4 шт. (400 гр.)
  • часник – 2 зубчики
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 2-3 ст.л.
  • сіль
  • перець

Для соусу:

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Показати ще
  • майонез – 60 гр.
  • вершки або сметана – 60 г.
  • часник – 1-2 зубчики
  • зелень кропу – 5 гр.

Як приготувати овочеві котлети:

Очищені від шкірки та плодоніжки баклажани і цибулю пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік. Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно та сіль.

Перемішуємо, додаємо яйце і знову добре перемішуємо. Далі натираємо картопля на великій тертці, додати до неї яйце, сіль та перець за смаком. Перемішуємо.

На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш із баклажанів та закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети. Добре розігріваємо сковороду з маслом і викладаємо котлети і під накритою кришкою смажимо до рум'яної скоринки з двох боків.

Обсмажені котлети перекладаємо у форму для запікання і відправляємо до духовки дійти до готовності, на 15–20 хвилин при температурі 150 градусів. Готуємо соус з майонезу, сметани (вершків), часнику та зелені. Котлети подаємо разом із соусом.

Нагадаємо, пікантний пивний суп, від якого чоловіки будуть у захваті - рецепт: надовго вгамує голод