Поки триває сезон овочів, потрібно встигнути багато чого приготувати, і так як м'ясо засвоюється набагато довше і складніше, овочеві котлети - ідеальний варіант.
Котлети можна приготувати зі всіляких овочів, але за цим рецептом в основі саме баклажани. Виходить смачно, швидко та досить ситно.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт. (450 гр.)
- цибуля – 1 шт. (100 гр.)
- морква – 50 гр.
- картопля – 3-4 шт. (400 гр.)
- часник – 2 зубчики
- яйця – 2 шт.
- борошно – 2-3 ст.л.
- сіль
- перець
Для соусу:
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- майонез – 60 гр.
- вершки або сметана – 60 г.
- часник – 1-2 зубчики
- зелень кропу – 5 гр.
Як приготувати овочеві котлети:
Очищені від шкірки та плодоніжки баклажани і цибулю пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо в друшляк, щоб стікав сік. Далі на дрібній тертці натираємо моркву. Змішуємо її з баклажанами з цибулею, додаємо видавлений через прес часник, борошно та сіль.
Перемішуємо, додаємо яйце і знову добре перемішуємо. Далі натираємо картопля на великій тертці, додати до неї яйце, сіль та перець за смаком. Перемішуємо.
На долоню викладаємо трохи картоплі, зверху викладаємо овочевий фарш із баклажанів та закриваємо ще одним шаром картоплі. Надаємо форму котлети. Добре розігріваємо сковороду з маслом і викладаємо котлети і під накритою кришкою смажимо до рум'яної скоринки з двох боків.
Обсмажені котлети перекладаємо у форму для запікання і відправляємо до духовки дійти до готовності, на 15–20 хвилин при температурі 150 градусів. Готуємо соус з майонезу, сметани (вершків), часнику та зелені. Котлети подаємо разом із соусом.
Нагадаємо, пікантний пивний суп, від якого чоловіки будуть у захваті - рецепт: надовго вгамує голод