Грушевий торт, який з'їдається за 5 хвилин, стане прикрасою святкового столу, а також гарною ідеєю на кожен день.
Адже готується неймовірно просто, а смаку його не передати словам. У рецепті вказано кількість складових для приготування 5 порцій.
Інгредієнти:
- 4 груші;
- 250 г борошна;
- 225 г цукру;
- 165 г олії;
- 1 яйце;
- щіпка меленої кориці (0,2 ч. л);
- щіпка меленого імбиру (0,2 ч. л).
Приготування:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Щоб приготувати тісто для грушевого торта, спочатку змішуємо 125 г олії, 100 г цукру, яйце та борошно. Повинно вийти еластичне тісто, яке ставимо на 30 хвилин у холод.
Для приготування начинки в каструлю висипаємо 100 г цукру, ставимо на маленький вогонь і заважаємо, поки він не почне танути і коричневіти. Далі додаємо 40 г олії, імбиру та кориці і помішуємо поки олія не розтане.
Груші чистимо від шкірки, вирізаємо серединки і нарізаємо зручними часточками. Кидаємо їх у киплячу карамель, перемішуємо, зменшуємо вогонь і злегка протушкуємо.
Тепер на дно форми викладаємо груші, поливаємо карамеллю, в якій вони нудилися. Пісочне тісто розгортаємо і накриваємо їм груші. Краї треба підштовхнути. Випікаємо в гарячій духовці за температури 200 градусів протягом 30-40 хв. Далі даємо постояти 10-15 хвилин.