Залежно від сорту, кущі червоної та чорної смородини зріють з початку червня до вересня, тому господині ще мають можливість приготувати смачну консервацію. Однак з цієї ягідки виходять не тільки чудові компоти та варення, а й пироги.

Даний рецепт однозначно заслуговує на увагу, так як готувати пиріг дуже просто, але на смак він перевершить навіть ресторанну випічку.

Смородина, кадр з "Youtube"

Інгредієнти:

  • Борошно 1.5 склянки
  • Масло вершкове 82% 125 г
  • Цукор 220 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Яйце куряче, велике 3 шт.
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Смородина чорна 600 г

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Показати ще

Поєднайте борошно з холодним маслом і перетріть руками в дрібну крихту. Додайте 100 г цукру, півчайної ложки розпушувача і дрібку солі. Відокремте білки від жовтків і додайте жовтки в тісто, відкладіть білки. Замісіть руками тісто, скачайте його в коло та загорніть у харчову плівку. Покладіть у холодильник на півгодини.

Білки збийте до пишної піни, додайте цукор, розпушувач, столову ложку борошна і крохмаль. Додайте смородину, обережно перемішайте ложкою.

Змастіть форму вершковим маслом, викладіть тісто в неї і розділіть руками по дну, сформуйте бортики. Викладіть начинку і випікайте у розігрітій на 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Далі зменште температуру до 150 градусів і випікайте ще 15 хвилин.

Раніше ми писали про те, що жодних банок та консервації: як швидко приготувати "сиру" ікру з баклажанів

Як повідомляв Знай.ua, поки розпал сезону – встигайте: простий і надзвичайно смачний компот із черешні на зиму