Соуси здатні урізноманітнити смак прісних страв, тому мають велику популярність. Однак магазинні варіанти містять неймовірну кількість консервантів та хімії, яка негативно впливає на систему травлення.
Найкращим рішенням буде приготувати домашній кетчуп, в якості якого ви точно будете впевнені, адже у складі натуральні інгредієнти. Плюс консервації в тому, що соус можна їсти протягом усього року.
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 1 головка часнику
- 1 цибулина
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка порошку гірчиці
- спеції за смаком
- 1 лавровий лист
- чверть столової ложки 70% оцтової есенції
Як приготувати:
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Помідори миємо, чистимо часник та цибулю. Ці овочі пропускаємо через м'ясорубку до утворення однорідної маси. Суміш, що вийшла, ставимо на вогонь і варимо протягом десяти хвилин. Ви помітите, що почав відокремлюватись сік – його потрібно видалити.
Вимикаємо вогонь. Перебиваємо масу занурювальним блендером. Пропускаємо через сито – щоб очистити кетчуп від шкірки та насіння.
У суміш вводимо три великі ложки цукру, по одній маленькій ложці солі та порошку гірчиці, лавровий лист (одну штуку). Додаємо будь-які спеції до смаку.
Знову відправляємо заготівлю на вогонь та готуємо протягом десяти хвилин. В кінці прибираємо лавровий лист і вводимо чверть ложки 70 оцту і перемішуємо.
Раніше ми писали про те, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром та лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку
Як повідомляв Знай.ua, як готувала бабуся в дитинстві: рецепт лечо на зиму - терміново нарізайте перчик і готуйте банки