Огірки різних сортів мають свої унікальні якості, тому одні найкраще підходять для салатів, інші ж – для консервації.
Але як відрізнити одні від інших, знає не кожен. Слід пам'ятати, що огірки відрізняються терміном дозрівання, і навіть з метою вирощування. Певні види їх прийнято вживати у їжу у свіжому вигляді, тому найкраще смакують вони лише зірваними з грядки.
Інші, навпаки, найкраще підійдуть для тривалого зберігання у маринаді. Плоди, які краще помістити у банки та залишити на зиму, зазвичай мають невелику довжину. Вони також відрізняються тонкою шкіркою, де розташовані великі горбки.
"Бабине літо" повертається? Коли в Україні знову потеплішає, прогноз погоди на жовтень
"Іспанський сором у школі": вчителька розкритикувала батьківські збори, змушують дорослих грати
Метро, автобуси та трамваї: як працюватиме громадський транспорт під час блекауту
Нові тарифи та додатковий платіж: комуналка забере більше грошей
Однак є основна ознака, за якою можна визначити, для чого ті чи інші сорти огірків підійдуть найкраще. Тому насамперед звертати увагу потрібно на колір огіркових шпильок.
Всі огірки можна розділити на два види: білошипі та чорношипі. Огірки з білими шипами не підходять для консервування, оскільки через їхню товсту і грубу шкірку важко проходить сольовий розчин. В результаті такі огірки перетворюються на м'яку безсмачну масу, якщо їх залити маринадом.
Нагадаємо, що цибульний пиріг із сиром замінить будь-які чіпси: швидкий рецепт за 45 хвилин.
Раніше ми повідомляли про вино з ягід, яке зможе зробити кожен: з ним ви забудете дорогу до алко відділу, простий рецепт.
Також не зайвими будуть аклажани по-корейськи до вечері: рецепт. з яким ви не згадаєте про відому моркву.