Зовсім скоро в Україні розпочнеться баклажанний сезон. Рецептів із цим овочом існує безліч, і в кожної господині знайдеться коронний спосіб приготування баклажанів на зиму.
Співтовариство "Ленивий кухар" у Телеграм пропонує варіант зимової заготівлі з баклажанів по-корейськи з болгарським перцем.
Що знадобиться:
- Чотири штуки баклажанів середнього розміру,
- Чотири-п'ять морквин,
- Три штуки болгарського перцю,
- Пучок кінзи,
- Упаковка приправи для моркви по-корейськи,
- Дві столові ложки солі,
- Столова ложка цукру
- Дві столові ложки оцту,
- Шість-сім зубчиків часнику,
- 150 мілілітрів рослинної олії (розжареної).
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Як готувати:
Відварити баклажани в киплячій підсоленій воді до напівготовності.
Поставити під прес приблизно на одну годину.
Розрізати кожен баклажан на брусочки і змішати все з інгредієнтами, що залишилися. Відправити в холодильник для просочення на кілька годин, краще на добу.
Нагадаємо про густе варення зі сливи без кісточок на зиму: підготуйте всього 2 інгредієнти та банки. За цим рецептом варення зі сливи виходить дуже насиченим і густим, а текстура більше схожа на джем.
Раніше ми повідомляли, що просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, яким захочеться готувати завжди. Наливаємо борщ у тарілку і кладемо туди обсмажену рибку. Так і подаємо.
Також не зайвим буде ароматний компот з яблуками та персиком: секрет у рецепті допоможе зробити смачнішим, ніж сік "Мультіфрукт".