Голубці з бурякового листя дуже схожі на традиційні, які так сильно люблять в українських родинах. І навіть незважаючи на відсутність м'яса, вони виходять ситними та ніжними.

Буряк дуже корисний для організму, у тому числі його бадилля. Вживання бурякового листя покращує роботу серця, увагу та пам'ять, обмін речовин, допомагає зберігати молодість та здоров'я. Саме з цих причин голубці з них не лише смачні, а й дуже корисні.

Бурякове листя, фото lifehacker

Інгредієнти:

  • Листя буряка за смаком
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Кукурудзяна крупа 1 скл
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1/4 ч. л.
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Кефір 300 мл
  • Часник, зубчики 3 шт.
  • Вода 200 мл

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Листя буряка обирайте розміром із долоню. Помийте листя і залиште його на 12 годин, щоб вони прив'яли та пом'якшилися. Кукурудзяну крупу добре промийте у холодній воді. Запарити в каструлі окропом і залишити приблизно на 10 хвилин. Вимийте, почистіть і наріжте цибулю невеликими шматками.

На середньому вогні розігрійте сковороду з олією. Викладіть нарізану цибулю. Обсмажте, помішуючи до золотистого кольору 3-4 хвилини. Злийте воду з кукурудзяної крупи. Посоліть, додайте обсмажену цибулю, мелений перець, перемішайте все.

Тепер поверніться до листя. Видаліть із бурякового листя жорсткі кінці на стеблах. На лист накладіть трохи начинки, приблизно 1-1,5 чайних ложок. Загорніть листок, як на голубці. Так зробіть із кожним листом. Перекладіть готовий голубці в каструлю, додайте лаврове листя, олію, часник і кефір або кисле молоко.

Залийте все водою, накрийте декількома листками з буряка і поставте на середній вогонь на 40-50 хвилин. Зніміть з вогню та подавайте.

Нагадаємо, навіщо додавати в котлети тертий кабачок: шкодуватимете що не знали цього раніше