Незабаром в Україні розпочнеться кавуновий сезон. Перед багатьма господинями постає питання, що ще, окрім нарізування скибочками та приготування фрешів, можна зробити з урожаєм цієї гігантської ягоди.
Деякі примудряються заготовляти кавуни про запас, заквашуючи їх або уварюючи сік до стану "меда". Але, виявляється, крім солодкої м'якоті, у кавуна можна використовувати навіть кірки. Наприклад, можна приготувати варення з кавунових кірок.
А це дуже актуально зараз, адже всі українці можуть уявити, якими будуть ціни на ягоду. Не хотілося б викидати ні шматочка кавуна на смітник за такі гроші.
Що знадобиться:
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- кавунові кірки (2,5 кілограма)
- цукор (на кілограм корок – 800 грамів цукру)
- щіпка харчової соди
- води
- лимон
Як готувати:
- Для початку потрібно зрізати з кавунових кірок зелену частину,
- нарізати білу частину на невеликі шматочки,
- додати соду,
- залити водою так, щоб вона покривала кірки повністю,
- поставити на вогонь та довести до кипіння.
- Як тільки суміш закипить, вимкнути вогонь і одразу ж злити всю воду.
- Додати в каструлю весь цукор і залишити на дві години, щоб він розчинився.
- Додати цілу половинку лимона та поставити на вогонь.
- Знову довести до кипіння.
- Як тільки починає активно кипіти, зняти з вогню, не перемішуючи.
- Повторювати весь процес двічі-тричі на день протягом двох діб.
- На третю добу довести до кипіння, проварити протягом 7-10 хвилин.
Витягнути лимон та розлити варення по банках.
Нагадаємо, просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, за яким захочеться готувати завжди.
Раніше ми повідомляли, що не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф".