Влітку потрібно встигнути поласувати сезонними овочами, у тому числі баклажанами. Вони в салаті та у поєднанні з часником - це просто щось.

За цим рецептом виходить смачний і ситний салат, який на вигляд більше нагадує торт. Крім баклажанів, у хід ідуть інші овочі. Крім того, страву можна подавати як гарнір до м'яса.

Салат з баклажанів, фото gospodynka

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Морква 2 шт
  • Помідори 3 шт
  • Петрушка 30 г
  • Майонез 3 ст.л
  • Чеснок 2 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – до смаку

Процес приготування:

Популярні новини зараз

Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Показати ще

Баклажани наріжте тонкими кружальцями шириною не більше 5 мм, обсмажте їх у маслі з двох боків до готовності. Цибулю та моркву очистіть, наріжте цибулю тонкими четвертинками, моркву натріть на великій тертці. Спочатку в олії обсмажте цибулю до напівпрозорості, потім додайте в сковороду моркву. Овочі пасеруйте в олії до 5 хвилин, періодично перемішуючи, приправте сіллю та перцем.

Смажені баклажани, промокніть серветками, позбавляючи їх від олії. Після цього перекладіть на плоску тарілку кілька рядів, посолите. У майонез додайте подрібнений часник, перемішайте. Отриманий соус помістіть у кондитерський мішок. На баклажанах зробіть густу сітку із соусу.

Зверху рівним шаром викладіть морквяно-цибульну суміш, також змастіть соусом майонезним. Помідори наріжте тонкими кружальцями, покладіть наступним шаром, покрийте майонезом. Петрушка промийте, висушіть, наріжте ножем, присипте нею помідори.

Нагадаємо, легендарна шоколадна ковбаска з печивом "Мрія" та згущеним молоком: рецепт, який складно знайти