Влітку у господинь чимало клопоту - збирання врожаю та консервація. Дуже важливо в цей період зробити достатньо заготівель, щоб велика родина могла насолоджуватися ними взимку. Також це гарна нагода пригостити сусідів чи друзів смачненьким.
Якщо ви вже закрили овочі та різні ягоди, приступайте до консервації варення із чорної смородини. За цим рецептом знадобляться лише два інгредієнти, а також зовсім небагато часу, тому що головний інструмент – це сковорода.
Інгредієнти для приготування:
- Смородина чорна 3 склянки
- Цукор 2 склянки
Всі процеси, покроковий рецепт:
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- Ягоди чорної смородини промити, просушити та перебрати від поганих та незрілих ягід.
- Добре розігріти суху сковороду та насипати туди ягоди та цукор.
- Смажити на середньому вогні до розчинення цукру, помішуючи дерев'яною ложкою близько 15 хвилин.
- Викласти в стерилізовану банку та закрити прокип'яченою кришкою.
- Перевернути дном нагору, закутати і залишити до повного остигання.
Коли відкриєте баночку, зберігайте в холодильнику. Надовго варення точно не затримається, бо дуже смачне. Також його можна використовувати для приготування пирогів взимку, коли під рукою немає свіжої чи замороженої смородини.
Раніше ми писали про те, що огірки будуть хрусткі та гостренькі: рецепт маринування з лимоном, який попросять усі подруги
Як повідомляв Знай.ua, краще, ніж у "Галя балувана": рецепт ароматних пельмешок, які смачніші навіть за найдорожчі магазинні
Також портал Знай.ua писав, що ситно і корисно: готуємо вечерю з баклажанів буквально за 10 хвилин - простіше рецепта не придумаєш