Вже на весь стартував сезон кабачків, а це означає саме час приготувати щось смачненьке з цього овочу.
Кабачок дуже різноманітний, адже їх можна готувати на мангалі, сковороді чи запікати у духовці. Найсмачніші та ароматні кабачки виходять саме на мангалі, але якщо у вас його немає, то можна використовувати скороду гриль.
Для початку розріжете кабачки вздовж на скибочки приблизно пів сантиметра. Зробіть ножем на них сіточку і злегка посоліть і окропіть оливковою олією і можна додати бальзамічного соусу. Сковороду гриль теж потрібно збризкати маслом і викласти на неї кабачки і трошки підрум'янити.
Після цього кабачки слід поставити до духовки, щоб вони допеклися. При цьому кабачки потрібно буде періодично перевертати.
Готуємо соус дзадзики. Беремо сметану або грецький йогурт додаємо чесок, свіжий огірок, кріп та сіль. За бажанням можна додати 2 ложки соку лимона. Все добре перемішуємо та викладаємо соус на приготовлені кабачки.
Нагадаємо про заправку для борщу на зиму – рецепт: як у рази спростити приготування головної страви української кухні.
Раніше ми повідомляли про приголомшливе малинове вино з трьох інгредієнтів: його смак зведе з розуму будь-кого. На смак вино чудове, як і на зовнішній вигляд – має яскравий, рубіновий колір.
Популярні новини зараз
Показати ще
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Також не зайвим буде найсмачніше та найкорисніше варення з шовковиці: рецепт на 3 інгредієнти. Його приготування не займе багато часу, проте взимку це варення стане яскравим доповненням до посиденьок з чаєм.