Якщо ви ще ніколи не робили заготівлі для борщу, то багато втратили, адже це значно полегшує приготування головної української страви.
Коли захочете приготувати борщ, потрібно буде просто зварити м'ясний бульйон, додати готову заправку і капусту, а потім довести страву до потрібного смаку. На весь процес у вас може піти не більше півгодини.
Інгредієнти:
- Помідор 3 кг
- Буряк 3 кг
- Морква 1 кг
- Цибуля 1 кг
- Квасоля 600 г
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 180 г
- Оцет 160 мл
- Соняшникова олія 400 мл
Як приготувати:
Депутат запропонувала показово розстрілювати ухилянтів
Несплата комуналки: при якій заборгованості можуть ініціювати конфіскацію житла
Пенсіонерам, сім'ям з дітьми та людям з інвалідністю виплатять по 10 800 гривень: як отримати
Не чекайте – гроші не дадуть: у червні частина українців залишиться без соціальних виплат
Буряк миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Те ж саме робимо і з морквою. Цибулю чистимо і нарізаємо так, як зазвичай ви це робите для борщу. А ось помідори потрібно подрібнити до пюре. Потім додати в них сіль і цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння і гасити певний час. Додаємо до томатів подрібнену цибулю та варимо близько 10 хвилин.
Потім у каструлю до помідорів та цибулі кладемо буряк з морквою тушкуємо без кришки 10 хвилин, а потім під кришкою півгодини. За бажанням можна додати квасолю, попередньо відварену до повної готовності.
На останньому етапі додаємо оцет і добре все перемішуємо, пробуємо на смак і додаємо більше або менше цукру з сіллю. Розливаємо заправку по стерилізованим банкам, закочуємо кришками, перевертаємо вгору дном і залишаємо до охолодження.
Нагадаємо, кулінарний шедевр з елементарних інгредієнтів: десерт із хлібців на сметані
Раніше ми писали про те, що припиніть готувати варення з полуниці: 10 рецептів страв з літньої ягоди, які ви не куштували - гаспачо, сальморехо та інше