Зараз розпочався сезон ягід і українці оперативно роблять заготовки на зиму, щоб радувати себе літнім смаком у холодні вечори.
Саме час ознайомитися з полуничним варенням, яке має кумедне, але чудово описує його назву, "п'ятихвилинка".
Для його приготування нам знадобиться полуниця у кількості одного кілограма, цукру знадобиться більше – 1,2 кілограма та 200 мілілітрів води. На першому етапі слід взяти ягоди. Вони повинні бути добірними, без гнилі та псування. "П'ятихвилинка" краще виходить, якщо ягоди невеликі за розміром.
Наливаємо в каструлю або емальований тазик воду, після чого доводимо до кипіння. Як тільки вода нагрілася до ста градусів, кладемо цукор. Розмішуємо рідину ложкою, поки|доки| цукор повністю не розчиниться у воді. Очікуємо, поки цукровий сироп закипить і потім вже можемо викладати полуницю.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Звичайний спосіб приготування полуничного варення не передбачає бурхливе кипіння, але не в цьому випадку. "П'ятихвилинка" вимагає сильне кипіння і виділення багато піни. Вам не потрібно зменшувати огонь. А ось полуничну пінку все ж таки знімайте ложкою під час готування. Цей процес має тривати протягом п'яти-семи хвилин.
Після цього вимикаємо вогонь, а готове гаряче варення переливаємо в стерилізовані банки.
Нагадаємо про консервовані "смарагдові" огірочки, які збережуть свій колір навіть у банку: простий рецепт із вишнею та горілкою.
Раніше ми повідомляли про панкейки з шоколадом на сніданок: рецепт, на випадок "не знаю" від дітей чи чоловіка.