Баклажани мають в своєму складі багато корисних вітамінів та мікроелементів що необхідні людському організму. Овоч має доволі виражений смак, тому далеко не всі його люблять.

Намазка з баклажанів. Фото кадр з Youtube

Втім, з нього можна приготувати намазку, яка на смак нічим не відрізнятиметься від м'яса, а приготувати її значно простіше та менш затратно по часу та коштам.

Намазка з баклажанів. Фото кадр з Youtube

Гості будуть у захваті від такої закуски на вашому столі та обов'язково попросять рецепт.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися

Показати ще

Продукти для блюда

  • баклажан невеликий 1 шт.
  • волоські горіхи 15 гр.
  • Сир Філадельфія 2 ст. л.
  • зубчик чеснока маленький 1 шт.
  • оливкова олія 1 ст.л.
  • сік лимона 1 ч. л.
  • чорний перець
  • сіль
  • петрушка

Намазка з баклажанів. Фото кадр з Youtube

Як готувати?

1. Баклажан наколоти вилкою і запекти в духовці до м’якості за температури 200 гр.

Разом з баклажаном я підсмажила волоські горіхи в духовці до золотистості та аромату.

Намазка з баклажанів. Фото кадр з Youtube

2. Очистити охолоджений баклажан від шкірки.

Горіхи порубати ножем.

Перебити блендером баклажан, горіхи, 1 зубчик часнику та оливкову олію.

Намазка з баклажанів. Фото кадр з Youtube

3. Посолити, поперчити, додати сік лимона, сир філадельфію і кілька гілочок петрушки. Знову перебити блендером.

Спробувати на сіль та кислоту.

Найкраще смакує із хрумкими гріночками.

Нагадаємо про найсмачніший лимонад на основі цитрусової шкірки, який освіжить у спеку: проста заготівля завжди буде під рукою.

Раніше ми повідомляли, як приготувати шкварки і чим може бути корисним засмажене сало: відповідь може здивувати.

Також ми повідомляли, що свіжа зелень завжди буде на столі: як можна заготовити "вітамінчиків", крім заморозки.