Одна з найпопулярніших заготовок на зиму – це огірки та помідори. Так званий "золотий" стандарт, який люблять абсолютно всі. Однак набагато смачніше і простіше зробити асорті.

Овочеве асорті за цим рецептом виходить дуже смачним, соковитим та з ідеальною кислинкою.

Мариноване асорті з огірків та помідорів, скріншот з YouTube

Основні інгредієнти:

  • 1 кг. огірки
  • 1 кг. помідори
  • 3 шт. цибуля
  • 1 часник
  • кріп
  • 5-6 шт. лаврового листя
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 5-6 горошин запашного перцю

Для маринаду:

Популярні новини зараз

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще
  • 2 л. вода
  • 2 ст.л. сіль
  • 4 ст.л. цукор
  • 150 гр. оцет 9%

Як приготувати:

Простерилізувати банки та кришки зручним способом. Огірки промити і залити на годину в холодну воду, відрізати краєчки, нарізати кільцями. Цибулю очистити, нарізати кільцями, півкільцями. Часник очистити. Помідори помити та нарізати часточками.

На дно кожної банки покласти огірки, кільця цибулі і наповнити нагору помідорами. Покласти в кожну банку 1-2 зубчики часнику, 0,5-1 лаврового листа та по парасольці кропу, а також додати по парі горошин чорного та запашного перцю.

Овочеве асорті в банці

Готуємо маринад. Каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо до неї цукор і сіль, добре перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Доводимо рідину до кипіння, коли маринад закипить влити оцет, заливаємо його в банки не вгору, ставимо стерилізувати і приливаємо до краю маринад, прикриваємо кришками (стерилізуємо після закипання води протягом 15 хвилин).

Після закінчення часу дістаємо банки, закочуємо банки кришками, перевертаємо та укутуємо в ковдру до повного остигання.

Нагадаємо, розсіл, як молоде та ароматне вино: рецепт маринованих помідорів зі сливами