Одна з найпопулярніших заготовок на зиму – це огірки та помідори. Так званий "золотий" стандарт, який люблять абсолютно всі. Однак набагато смачніше і простіше зробити асорті.
Овочеве асорті за цим рецептом виходить дуже смачним, соковитим та з ідеальною кислинкою.
Основні інгредієнти:
- 1 кг. огірки
- 1 кг. помідори
- 3 шт. цибуля
- 1 часник
- кріп
- 5-6 шт. лаврового листя
- 5-6 горошин чорного перцю
- 5-6 горошин запашного перцю
Для маринаду:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- 2 л. вода
- 2 ст.л. сіль
- 4 ст.л. цукор
- 150 гр. оцет 9%
Як приготувати:
Простерилізувати банки та кришки зручним способом. Огірки промити і залити на годину в холодну воду, відрізати краєчки, нарізати кільцями. Цибулю очистити, нарізати кільцями, півкільцями. Часник очистити. Помідори помити та нарізати часточками.
На дно кожної банки покласти огірки, кільця цибулі і наповнити нагору помідорами. Покласти в кожну банку 1-2 зубчики часнику, 0,5-1 лаврового листа та по парасольці кропу, а також додати по парі горошин чорного та запашного перцю.
Готуємо маринад. Каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо до неї цукор і сіль, добре перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Доводимо рідину до кипіння, коли маринад закипить влити оцет, заливаємо його в банки не вгору, ставимо стерилізувати і приливаємо до краю маринад, прикриваємо кришками (стерилізуємо після закипання води протягом 15 хвилин).
Після закінчення часу дістаємо банки, закочуємо банки кришками, перевертаємо та укутуємо в ковдру до повного остигання.
Нагадаємо, розсіл, як молоде та ароматне вино: рецепт маринованих помідорів зі сливами