Дуже зручно на зиму робити заготівлі не лише овочів, а й зелені, адже в холодну пору року складно знайти її за доступною ціною та нормальної якости.

Господині заморожують різну зелень - кріп, пір'я цибулі та стрілки часнику. Також великою популярністю користується рукола, яка, до того ж, є ще й дуже корисною. Перед тим, як приступити до заморожування, потрібно вивчити кілька моментів, тому що в іншому випадку листя буде слизьким і непрезентабельним на вигляд.

Зелень з городу. Фото: Youtube

Для заготівлі краще обрати той урожай, який вже обсох від роси. Якщо у вас куплена рукола з ринку, спочатку її потрібно добре вимити та обсушити.

Зелень розкладають по пакетах або контейнерах, а потім використовують функцію шокової заморозки, завдяки чому листя не втрачає своєї структури, проте не кожен холодильник має таку опцію.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше

Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді

Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"

Показати ще

Морозилка, фото apostrophe

Також можна приготувати рослинну пасту з руколи, яка чудово підходить для соусів, супів та інших страв. Для цього необхідно подрібнити листя ножем чи блендером, але не дрібно. Додати сіль, перемішати, ущільнити і можна забирати в морозилку.

Раніше ми писали про те, що не ризикуйте, навіть якщо дуже хочеться: дієтологи назвали категорії людей, яким протипоказані сливи

Як повідомляв Знай.ua, обрізайте півонії правильно: як правильно доглядати квітку, щоб вона швидко не обсипалася

Також портал Знай.ua писав, що завжди залишайте вікно відкритим на ніч: фумігатор може бути не тільки порятунком від комарів а й ризиком для вашого здоров'я.