Дуже зручно на зиму робити заготівлі не лише овочів, а й зелені, адже в холодну пору року складно знайти її за доступною ціною та нормальної якости.
Господині заморожують різну зелень - кріп, пір'я цибулі та стрілки часнику. Також великою популярністю користується рукола, яка, до того ж, є ще й дуже корисною. Перед тим, як приступити до заморожування, потрібно вивчити кілька моментів, тому що в іншому випадку листя буде слизьким і непрезентабельним на вигляд.
Для заготівлі краще обрати той урожай, який вже обсох від роси. Якщо у вас куплена рукола з ринку, спочатку її потрібно добре вимити та обсушити.
Зелень розкладають по пакетах або контейнерах, а потім використовують функцію шокової заморозки, завдяки чому листя не втрачає своєї структури, проте не кожен холодильник має таку опцію.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Також можна приготувати рослинну пасту з руколи, яка чудово підходить для соусів, супів та інших страв. Для цього необхідно подрібнити листя ножем чи блендером, але не дрібно. Додати сіль, перемішати, ущільнити і можна забирати в морозилку.
Раніше ми писали про те, що не ризикуйте, навіть якщо дуже хочеться: дієтологи назвали категорії людей, яким протипоказані сливи
Як повідомляв Знай.ua, обрізайте півонії правильно: як правильно доглядати квітку, щоб вона швидко не обсипалася
Також портал Знай.ua писав, що завжди залишайте вікно відкритим на ніч: фумігатор може бути не тільки порятунком від комарів а й ризиком для вашого здоров'я.