У літню спеку освіжаючі напої дуже актуальні, а найпопулярніший із них це лимонад. Однак можна приготувати цікаву заготівлю, яка простоїть у холодильнику набагато довше, ніж сам напій.
Завдяки цьому сиропу у вас завжди буде під рукою основа для смачного лимонаду, тим більше, рецепт передбачає використання шкірки від апельсинів і мандаринів, тому викидати її не обов'язково. Враховуйте, що настоювання сиропу триває два дні. Рецептом поділився відомий кулінар Едуард Насиров.
Інгредієнти на 2,5-3 літри сиропу:
- Цукор 1 кг
- Лимонна кислота 2 ст. л.
- Вода 2 л
- Шкірка апельсина 100 г
Як приготувати:
В Україні можуть заблокувати всі рахунки боржників – навіть зарплатні картки
Синоптики зробили прогноз на три місяця весни – буде багато сюрпризів
Пенсіонерам видаватимуть безкоштовні ліки: хто та як може отримати
На пенсійну карту гроші більше не прийдуть : хто залишиться без соцзабезпечення
- Шкірку залити 2 л окропу та залишити на добу. Через добу дістати шкірку і дрібно нарізати (подрібнити в блендері або м'ясорубці), повернути ту воду на ніч.
- Додати цукор і довести масу до кипіння, поки цукор не розчиниться. Додати лимонну кислоту. Остудити. Процідити сироп через сито, добре віджати шкірку. Розлити по пляшках і зберігати у прохолодному місці.
- При подачі розбавляти мінеральною чи звичайною водою, за бажанням додати кубики льоду.
Раніше ми писали про те, що не поспішайте бігти в магазин: 3 варіанти продуктів, якими можна вдало замінити панірувальні сухарі
Як повідомляв Знай.ua, простий десерт з полуницею і йогуртом, який точно вартий вашої уваги: не встигнете навіть розкласти
Також портал Знай.ua писав, як приготувати пиріг з шовковиці та листкового тіста: швидкий рецепт, який має бути під рукою у кожної