Червень – час полуниці. Цього року через холодну весну врожай цієї смачної ягоди не особливо балує садівників та городників.
І все ж таки багатьох вистачає полуниці не тільки для їжі тут і зараз, а й для консервації. Взимку особливо приємно побалувати себе смаком стиглої полунички – коли на вулиці сніг та мороз, до літа ще цілих півроку, а у склянці – ароматний полуничний компот.
Цей рецепт, опублікований на Ютуб-каналі «КУЛІНАРІЯ Любов Кім», дозволить порадувати себе та сім'ю вишуканим ароматним компотом з легкою ноткою м'яти та лимона.
Для приготування полуничного компоту нам знадобиться :
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
На трилітрову банку
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор - 220 гр.
- Лимон – одна часточка.
- М'ята – за смаком.
Як готувати:
Полуницю, м'яту, лимон помити. Нарізати часточками лимон, кісточки можна не виймати. Чим більше ягоди, тим більш насичений смак компоту.
Насипати полуницю в банку, додати|добавляти| часточку лимона, листочки м'яти. Закип'ятити воду у великій каструлі, залити окропом наповнені банки.
Заливати банки потрібно обережно, щоби скло не лопнуло. Накрити стерилізованою кришкою. Залишити на 20 хвилин, злити воду назад у каструлю, повторити процедуру заливання заново з окропом.
Втретє у воду додати цукор із розрахунку склянку цукру на трелітрову банку.
Закатати і залишити остигати.
Нагадаємо про простий десерт із полуницею та йогуртом, який точно вартий вашої уваги: не встигнете навіть розкласти.
Раніше ми повідомляли про пиріг із шовковиці та листкового тіста: швидкий рецепт, який має бути під рукою у кожної.