Мармелад зараз можна знайти в будь-якому супермаркеті за доступною ціною, але високою якістю він не відрізняється, проте хімії там - хоч відбавляй. Щоб не труїти себе і власних дітей, краще приготувати таку смакоту самостійно.
Цей рецепт не схожий на інші, тому що у складі немає жодних ягід чи фруктів. Мармелад готується з буряка. Віе сам по собі досить солодкий, тому виходить смачний і корисний смаколик.
Які інгредієнти знадобляться:
- буряк варений – 3 шт.
- чорнослив без кісточок – 150 гр.
- горіхи волоські – 50 гр.
- вода - 100 мл.
- желатин - 30 г.
- кокосовая стружка – 40 гр.
Як приготувати:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Варені буряки натерти на середній тертці, підготовлений чорнослив дрібно нарізати, горіхи подрібнити ножем. Перемішуємо всі інгредієнти в мисці та готуємо желатин за інформацією, вказаною на упаковці. Краще взяти швидкорозчинний желатин, він не вимагає попереднього замочування.
Вливаємо желатин у миску з буряком та ретельно перемішуємо. Беремо форму (краще прямокутну 24х10 см), вистилаємо її харчовою плівкою, так щоб краї трохи звисали. Викладаємо масу у форму, рівномірно розподіляємо та ущільнюємо її лопаткою. Потім відправляємо форму холодильник на кілька годин до повного застигання.
Потім акуратно, тримаючи за краї плівки, дістаємо мармелад із форми. Він дуже щільний та добре тримає форму. Нарізаємо на шматочки. Посипаємо або обвалюємо кубики в кокосовій стружці.
Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Ярославський поділився ідеальним рецептом тірамісу: на кефірі та вівсянці